Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Strojopis

22.04.l2007.

Danas sam malo švrljala po tavanu i pronašla jedan predmet koji me vratio dvadesetak godina unazad i probudio neke davne uspomene. Pronašla sam svoj stari pisaću stroj.
Nakon što sam upisala treći razred CUP-a našla sam se u neobranom grožđu. Po Šuvaru smo imali dva razreda opće, a kasnije smo birali smijer... no ovi u CUP-u su i u prve dvije godine opće imali strojopis. Imala sam zaostatak od dvije godine za svima iz razreda. Hitno je trebalo kupiti pisaći stroj i baciti se na vježbanje. Obišla sam s majkom cijeli grad i baš je bila nestašica portablica, a ja sam je morala imati još jučer. I tada prolazimo pored staretinarnice, a u izlogu prekrasan stari pisaći stroj. Nije bilo druge... kupile smo ga.
Ne znam koliko vas je imalo prilike pisati na stogodišnjem stroju... ali ja sam upravo na njemu naučila tipkati.... Svakog dana sam pretipkavala gradivo iz bilježnica i vježbala ko manijak.... do kraja četvrtog razreda nisam zaostajala za ostalima... imala sam petaka iz strojopisa. Na tom stroju pretipkala sam mnoge maturalne radnje, diplomske radnje, pisala razne materijale za mala poduzeća....
Odlučila sam ga s tavana premjestiti u dnevnu sobu. Sutra ću za njega kupiti počasnu policu... jer je on je to zaslužio.

Blogeri, kako ste naučili tipkati? Volite li tipkovnicu.... da li su vam misli brže od prstiju... ili obrnuto?


Post je objavljen 28.08.2007. u 16:01 sati.