Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dogsaremylove

Marketing

Retriveri....

Karakteristika retrivera je da su to dobroćudni psi, vrlo inteligentni, dosta aktivni, razigrani, poslušni, otporni na vremenske uvjete, obožavaju vodu i ljude. S obzirom da su to psi aporteri (u lovu donose divljač) od svog retrivera možete očekivati da stalno nešto nosi u gubici, bilo to štap, loptica ili neka druga igračka ili stvari. Retriveri spadaju u pse srednje veličine, osim u lovu koriste ih i u policiji za pronalaženje droge (izvanredan njuh), u rehabilitacijskim ustanovama kao pas pomagač invalidnim osobama i kao pas vodić slijepih (stabilna narav), također su odlični u vježbama poslušnosti i u agility-u. S obzirom da su to «vodeni psi» imaju plivačke kožice, dlaku i poddlaku otpornu na vodu. Postoji 6 vrsti retrivera.
A ja ću stavit samo 3 vrste..smijeh

GOLDEN RETRIEVER (Zlatni retriver)
Image and video hosting by TinyPic

Prijateljskog izraza, uravnotežen.
Simetričan, harmoničan, visine od 51-61 cm; živahan, pun snage, ujednačenog kretanja; proporcionalan; kratkih slabina; jakog grudnog koša; ravne gornje linije; snažne i široke gubice; dugog repa; uši srednje veličine, ovješene; okruglih šapa. Dlaka je glatka ili lagano valovita, boja je jednobojna zlatno-žuta, krem, boja pijeska.
Aktivan, blag, ugodan, privržen, simpatičan, odličan s djecom i drugim psima i ljubimcima.
Čvrst, snažan, odličnog njuha.
Ovaj pas treba kretanja ali se prilagodi aktivnosti u obitelji.

LABRADOR RETRIEVER
Image and video hosting by TinyPic

Uravnotežen, odličnog nosa, mekih usta, voli vodu, sposobnost prilagođavanja u predanog pratioca (vodić slijepih). Pas snažne građe; visine od 54-57cm vrlo pokretan; široke lubanje; njuška široka; uši ne velike, ovješene; dubokih grudi; snažnih slabina i zadnjih nogu; ravne gornje linije; okruglih šapa; vidrinog repa; kratke guste dlake; boja je jednobojna crna, žuta, smeđa (čokoladna).
Inteligentan, oprezan i poslušan, sa velikom željom pruža radost svome gospodaru. Prijateljske prirode, nikada sa znacima agresivnosti ili plašljivosti, dobar sa djecom, drugim psima i ostalim kućnim ljubimcima.
Posjeduje izvarendan njuh, dobro aportira i na suhom i iz vode. Obožava duge šetnje pogotovo u poljima i prirodi.

FLAT COATED RETRIEVER (Ravnodlaki retriver)
Image and video hosting by TinyPic


Plemenit, vedar i prijateljski raspoložen.
Sjajan aktivan pas sa inteligentnim izrazom, snažnog izgleda; visine od 56-61 cm; izdužene glave i lijepo oblikovane; uši male priljubljene uz glavu; dubokog prsnog koša; ravnih leđa; ravnog repa; okruglih šapa; dlaka gusta, glatka i ravna, boja je jednobojna crna ili smeđa.
Poslušan, lako odgojiv, inteligentan, privržen, odličan s djecom. Posjeduje jak instinkt i izvanredan njuh; odlično aportira po gusto obraslim terenima i močvarama. Možete ga vidjeti u agility-u, vježbama poslušnosti i na izložbama pasa.
Ovaj pas treba dosta kretanja - duge šetnje, igre s lopticom, plivanje i razni sportovi sa psima gdje je on sretan.


Post je objavljen 13.10.2007. u 16:35 sati.