Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/devilchild

Marketing

VUKOVAR....

PODRŠKA OBITELJIMA POGINULIH NA OVČARI 1991.GODINE

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


OPET SU UBILI GRAD

Opet su ubili Grad, nakon gotovo 16 godina! Tko nam to priča europske priče, o čemu sanjare naši političari! Da li uopće osluškuju bilo svoga naroda, kojega stalno iznova ponižavaju, kao da smo bez mozga, sjećanja i ponosa!
Prije 16 godina ta ogavna Europa sklopila je oči pred užasom koji su nam radili – glumili su da ne vide, oduzeli su nam pravo na obranu i uveli embargo na oružje, prepustili barbarima opkoljeni i porušeni grad i njegove stanovnike! A barbari su nakon opsade, potjerali i pobili sve što su još mogli, porušili i zadnje simbole grada Vukovara , i ponosno obavijestili svijet kako su oslobodili grad!
I nakon 16 godina, rane su prebolne, a kad god dođem u moj rodni grad, uvijek mi umire netko blizak i drag, uvijek je nekome otkrivena neizlječiva bolest, a rat je jedina priča koju slušam. Na groblju danas imam puno više poznatih nego na ulicama. Da li se ikada itko (osim logoraša) upitao što su sve Srbi u svojim logorima kroz hranu davali našim ljudima, čime su im trovali tijela – to nitko ne zna, niti koga briga. Groblja su prepuna, stalno i stalno su sahrane, al Hrvatska ide dalje. Gradi se Zagreb, Rijeka, Split, grade se ceste, tuneli, mostovi.
Zaboravila je Hrvatska rat, Vukovar, Vukovarce, poginule, nestale. Čak su i Zid boli i sjećanja srušili!
Neki novi ljudi u ovoj jadnoj zemlji kao da pojma nemaju što se dogodilo tamo, na istoku zemlje, prave se slijepi kao i europejci. A tamo - siromaštvo, siromašna je cijela poharana prelijepa Slavonija.
Nekada su sva djeca, svih škola u bivšoj Jugi putovala na ekskurzije „stopama revolucije“, pričali su nam bajke o hrabrim partizanima, a kad bi umro koji prvoborac, JRT je obvezno prokomentirao životni put umrloga.
Tko danas mari u ovoj zemlji za krv i suze Vukovara, za njegove heroje. Uostalom, prema zvaničnij politici,Vukovarskih heroja ni nema, nema ni generala osim poginuloga Blage Zadre . Postoje samo ubojice sirotih Srba, a po zatvorima „zločinci“ Hrvati koji su branili svoju zemlju.
Europa se ponijela prema Vukovaru, baš kao što se odnosi i zvanična politika. Nema srpskih zločina, nema genocida, nema krivaca. Mi smo narod koji se može ubijati bez kazne, ali će biti kažnjen tko samo krivo pogleda europske miljenike. Nema četničkih zločinaca Mladića i Karadžića u zatvoru, ali ima Norca, Gotovine, ..... onih koji su se branili, njih je naša draga vlast identificirala i isporučila. A sada idu u Vukovar, puštati lažne suze i opet od naroda praviti ovce! Oni doista pripadaju Europi, isti su – bezdušni i licemjerni. Da nisu, ni presuda ne bi bila ovako monstruozna.
Vukovar opet plače i pali svijeće, i jedina je utjeha u svemu što je narod Hrvatski zajedno s njim u boli.
Samo narod, i nitko više!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 13.10.2007. u 14:17 sati.