Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nustarskarevolucija

Marketing

Obnova dvorca i perivoja!



Današnje izdanje Večernjeg lista donosi članak u vezi Nuštra s podnaslovom "ULAGANJA: Američki investitor uložit će oko 2 milijarde dolara u Nuštar". Donosimo vam cijeli članak!

"Još prije pola godine šuškalo se kako je američki investitor spreman uložiti čak dvije milijarde dolara u gospodarske projekte u općini Nuštar. Osim oživljavanja gospodarstva, u projekt je uključena i obnova nuštarskog dvorca te perivoja gdje su ratna razaranja preživjeli i neki rijetki primjerci drveća, što posebno veseli načelnika Stipu Tomića.

- U cijeloj priči oko te investicije, meni je bilo najvažnije rješavanje pitanja obnove dvorca i parka jer je to financijski zahtjevan posao, za koji na našem području ne možemo pronaći ulagača. Jedino nam je rješenje pronaći ulagača iz vana jer se radi o 4 do 5 milijuna eura - kaže Tomić. On objašnjava kako je potencijalni ulagač najavio da bi se, ako se ostvari dogovor, projekt realizirao zajedno s općinom Trpinja.

- U kontaktu smo s ulagačem i on još stoji iza svojih projekata. No, on je zainteresiran za područje gdje smo mi već pokrenuli našu servisnu zonu (zemljište između Doma starih i nemoćnih i glavne ulice Križni put, na ulazu u Nuštar iz Vinkovaca) pa ta lokacija ne dolazi u obzir. Ponudili smo drugu lokaciju u šumi Zverinjak pa čekamo odgovor - dodaje Tomić.

Inače, u proljeće počinje obnova trga, planira se otvaranje benzinske crpke i gradnja sportsko-rekreacijskog centra."


Mi ćemo samo nadodati da ovo izgleda zaista sjajno te se nadamo da će se dogovori uspjeti postići.


Post je objavljen 13.10.2007. u 14:12 sati.