Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gladusa

Marketing

Usvojen je prostorni plan Općine Pašman

Pašman.hr:

Na 15. sjednici Općinskog vijeća Općine Pašman, održane 21. rujna 2007. godine jednoglasno je prihvaćena Odluka o donošenju Prostornog plana uređenja Općine Pašman. Prostorni plan stupa na snagu osam dana nakon objave u «Službenom glasniku Zadarske županije».
Plan još nije objavljen. Kao primjer možete pročitati prostorni plan Općine Gračac koji je objavljen u Službenom glasniku županije 5.10.2007. (.pdf).

Vezano uz prostorni plan, prenosim komentar anonimnog gosta ovog bloga na članak Urbanisticki-plan-uredenja-gladuse:
"Prostorni plan mjesta Ždrelac, naselja Gladuša je usvojen na sjednici Opčinskog vjieća Opčine Pašman u rujnu ove 2007.godine i stupa na snagu osam dana po objavi u službenom glasilu.(još nije na snazi) Čitavo naselje "Gladuša"(južni dio prema Kornatima) je ušao u građevinsku zonu ,ali nekima nažalost to neće biti trenutak za veselje. Zašto? Zato što je naselje podjeljeno u zone: zonu guste izgrađenost S1 i zona neizgrađenog građevinskog zemljišta. Svi koji su upali u zonu S1 danas su sretni ljudi, dok oni koji su u zoni neizgrađeng građevinskog zemljišta nemaju se čemu radovati. Što to znaći? Zona S1 - izgrađena građ. zona omogučuje legalizaciju objekata sa stanjem u prostoru, dok neizgrađena građ. zona podliježe pod norme iz novog prostornog plana. Drugim rijećima tko nije upao u zonu S1 teškoi ili nikako će legalizirati svoje objekt. Za njih važe pravila iz novog prostornog plana to jest definirana minimalna površina parcele,definiran postotak izgrađenosti parcele, udaljenost od susjednih parcela, širina ulice itd. I to nije najtragičnije ,možda netko uspije zadovoljiti tražene norme. Takovih objekata mislim da ima oko 35.Najtragićnije je što ima objekata koji su ispali iz zone S1, upali u neizgrađenu građ. zonu , a udaljeni su od mora 70 i manje metara. Takovih objekata u našem naselju ima po mojoj evidenciji 12 [2] i ti sada nemaju nikakove šanse za legalizaciju.
Što sada možemo ućiniti? Gotovo ništa. Prostorni plan svakog trena može postati pravovaljan, a izmjene i dopune prostornog plana moguće su tek nakon dvije godine od dana stupanja na snagu. Jedini pravni put je preko izmjene i dopune propstornog plana za što treba podnijeti zahtijev što veći broj oštećenih vlasnika"
PS: Prostorni plan je objavljen 22.11.2007., a grafički dio sredinom prosinca.



Post je objavljen 12.10.2007. u 18:44 sati.