Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

RiRock u Stereu

Na konferenciji za novinare u riječkom Informatvnom centru predstavljena je manifestacija RiRock u Stereu.
«Radi se o deset koncerata riječkih demo bendova koje će organizirati udruga Ri rock u Stereo dvorani uz financijsku potporu Grada Rijeke» rekao je vlasnik sterea Simon Dejhalla.
Zanimljivo je da je sama inicijativa za taj program potekla od gradonačelnika Vojka Obersnela koji je izjavio da je to podržao budući već dugi niz godina u Rijeci nedostaje adekvatan prostor za demo bendove koji nemaju toliku komercijalnu snagu da bi odazivom publike pokrili troškove koncerta. Osim toga, rekao je da razumije kako alternativna scena predstavlja osnovu riječkoga identiteta i percepciju Rijeke kao buntovnoga grada pa je odlučio sa 40 000 kuna podržati ovu manifestaciju.
Također je najavio izradu idejnog rješenja za prenamjenu jednog od riječkih atomskih skloništa u prostor gdje bi bendovi mogli imati probe.
A u sklopu budućeg kampusa na Trsatu jedan od prostora nosi naziv Studentski kulturni centar i Obersnel podržava ideju da se i tamo u budućnosti izvode rock koncerti i program poput onoga u zagrebačkom SKUC-u, ipak, koje aktivnosti će se tamo odvijati ovisiti će od samog sveučilišta.
Voditelj RiRock stereo serijala Damir Radović je rekao da su se odlučili upravo za dvoranu Stereo budući ona zbog kapaciteta, razglasa i marketinga ima najbolje uvjete za izvođenje programa.
Do nove godine održat će se pet koncerata iz serijala, a prvi je već sutra kada nastupaju punk bendovi Tost i Invert, a specijalni gost biti će će Ringišpil iz Novoga Sada. Inaće na svakom koncertu će osim domaćih demosa biti i jedan etablirani sastav iz šire regije.
O sudionicima iduća pet koncerta odlučit će se nakon tradicionalnog Ri rock festivala kada se pronađu «nove mlade nade».


Post je objavljen 12.10.2007. u 13:39 sati.