Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/setanjekrozsnove

Marketing

konobarski trikovi....

jeste li se ikad zapitali kako na svome poslu mozete nelegalno zaraditi vise novaca, ili lakse odraditi svoj posao?evo ja sam ovo ljeto bio konobar i moram vam reci da sam doista naucio neke varke za koje ljudi (tj.gosti kafica) nisu svjesni.

1.dobili ste hladnu kavu?
-najvjerovatnije je netko prije vas narucio kavu i zatim se predomislio.
-konobra je pogrijesio u nekoj od prijasnjih narudbi i ostala mu je kava viska
koju ste vi dobili.

2.vino vam je cudnog okusa?
-zna se dogoditi da je musterija narucila casu vina iz butelje a dobije obicno stolno vino a da toga nije ni svjesna.
-posnestalo je vina iz butelje ima ga samo 1dl, ma nema veze konobar ce to pomjesati sa stolnoim vinom.
-nikad se ne otvara nova boca dok u staroj ima jos vina ma koliko god ono bilo staro.

3.nemam sitnoga da vam vratim!
-laz
-ako nije laz konobar ce otici do blagajne i promjenit u sitno, al da sitnog opce nema nemoguce, ako zatrazite osatak cesto ce konobaru trebat i po 10 min da promjeni u sitno

4.nemamo vruce cokolade!
-opet laz
-konobarima se jednostavno ne da radit vrucu cokoladu jer za nju treba vise vremena da se napravi pogotovo kad je guzva, al je sigurno imaju

5.wc nam ne radi.
-prjevod:nije nas briga sto vi morate na wc odite negdje gdje se placa

6.dobili ste izvana mokru casu vode
-casa nije dobro oprana nego je splahnuta
-netko nije popio opce vodu (bar tako konobar misli) pa je vama dao tu casu

7.nikome se ne da prat sude
-sude se pere sa razrjedenim najjeftinijim deterdentom
-sude se pere samo da izgleda cisto
-casama se peru samo rubovi
-salicama za kavu se pere samo unutrasnjost, a rubovi samo ako je netko ostavio ruza za usne,tako da vi cesto pijete iz prljavih salica...

8.improvizacija
-najbitniji dio konobarskog posla je improvizacija ona sadrzi 80% ovog posla

9.ni ne znate sto pijete
-narucili ste stranu vodku, ne, ne, dobili ste domacu
-narucili ste kavu s natrenom, opet nista konobar je zaboravio staviti ali vas uvjerava da je stavio

zakljucak:
-konobarski posao je tezak i fizicki i psihicki
-konobari se dizu u 5 i pocinju radit u 6 a to im nije placeno
-konobaru se ne placa pripremanje i raspremanje restorana ili kafica
-budite dobri prema konobaru bit ce i on dobar prema vama, ipak o njemu ovisi kvaliteta pica s kojim ce vas posluzit
-ako ste otresiti i bezobrazni prema konobarima mogli bi i oni bit takvi prema vama.samo zamislite kako vam se konobar moze osvetiti......;)




Post je objavljen 12.10.2007. u 12:56 sati.