Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

MEDITERANSKE IGRE I RENESANSA RIJEKE

Odgovor na pitanje hoće li Rijeka dobiti Mediteranske igre znatiželjni Riječani saznat će se uskoro.
Grad Rijeka kandidirao se u lipnju 2006. godine za dobivanje domaćinstva XVII. Mediteranskih igara 2013. godine što predstavlja četvrtu uzastopnu kandidaturu – rekao je na današnjem 88. gradskom Poglavarstvu gradonačelnik Vojko Obersnel.
Razlog neodabira Rijeke za domaćina nije bio rezultat propusta u kandidaturi ili pak eventualnoga nezadovoljavanja propisanih uvjeta, misli Obersnel, a Rijeka se po četvrti put kandidirala za dobivanje Igara prvenstveno vođena osjećajem obveze prema građanima Rijeke te rukovodeći se interesima razvoja sporta i bitnoga povećanja i poboljšanja standarda za bavljenje sportom, dostizanja europskih standarda, razvoja gospodarstva i svih ostalih pozitivnih aspekata koji bi Rijeku i okolne općine podigli na znatno višu razinu.
Bez obzira što do sada Rijeka nije dobila Igre, Obersnel je podsjetio kako je Grad pokrenuo razvojne, kapitalne projekte, u koje spadaju izgradnja novog bazena na Kantridi, izgradnja Dvorane na Zametu čija izgradnja započinje krajem godine te izgradnja Sveučilišnoga kampusa na Trsatu.
Konačna odluka o terminu održavanja XVII. Mediteranskih igara donosi se u dogovoru s Međunarodnim odborom Mediteranskih igara, a 27. listopada izabrat će se grad domaćin Mediteranskih igara na Generalnoj skupštini Međunarodnoga odbora Mediteranskih igara u Pescari. Generalnu skupštinu čine delegati Nacionalnih olimpijskih odbora mediteranskih zemalja te članova Međunarodnoga olimpijskoga odbora.
U promociji Mediteranskih igara, ukoliko Rijeka bude domaćin, sudjelovat će i naša najbolja atletičarka Blanka Vlašić, a jedino što bi Rijeci moglo oduzeti potencijalno domaćinstvo jesu, prema riječima dogradonačelnika Đanija Poropata, različiti interesi i nedostatak kriterija.
Osim sporta, smjernice Grada Rijeke za 2008. godinu ticat će se gradnje stambene infrasturkture, podizanje društvenoga standarda, modernizacije gradske uprave te još veće promocije kulture u Rijeci.
Tako se u narednom razdoblju planira izgradnja Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te nove zgrade Gradske knjižnice što su kapitalni projekti, a ne treba zaboraviti ni realizaciju prostora bivše tvornice Rikard Benčić, izgradnju Centra mladih i komunalne infrastrukture u okviru prostora bivše Tvornice papira, promocija lokacije Torpedo, uređenje Staroga grada koji je alternativa Korzu kao i gradnja još jednoga hotela sa poslovnim prostorom i garažom.
Svi ti projekti nastavljaju transformaciju Rijeke iz lučkoga grada u grad urbanoga turizma, rekao je Obersnel te zaključio kako će godina koja je pred nama značiti svojevrsnu renesansu u mnogim područjima od kojih je sazdana riječka kultura.


Post je objavljen 11.10.2007. u 12:57 sati.