Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Zašto Bog trenutačno uslišava naše molitve za duše u čistilištu?

Iz knjižice: Arnold Guillet: Molitve za pokojne, UPT, Đakovo, 2002.


Sv. Anna Katarina Emmerich, bez sumnje, jedna od najvećih mističarki svijeta, piše: «Žalosno je da se tako malo pomaže dušama u čistilištu. Svako djelo, koje se za njih prikaže, svaki milodar ili patnja njima trenutačno čini dobro. Oni su tada toliko sretni, toliko blaženi, poput onoga tko skapava od žeđi, a netko mu pruži svježi napitak.»

Pripazite na riječ trenutačno! Zašto Bog čiji mlinovi, kako se kaže, polagano melju, dopušta da naša dobra djela trenutačno pomažu dušama u čistilištu? Tko o tome razmišlja, zaključit će ovo: Bog naime, ljudski rečeno, pun čežnje, čeka da duše, koje je stvorio na svoju sliku i priliku, konačno budu savršene kako bi ih mogao priljubiti na svoje očinsko srce. Tu leži razlog i zašto duše u čistilištu imaju tako veliku moć. Ako im pomažemo, brže dolaze do cilja, a budući da je je i to, ljudski rečeno, također u Božjem interesu, On je spreman za to platiti cijenu. Spreman nam je pomoći. To je objašnjenje zašto duše u čistilištu imaju tako velik utjecaj kod Boga, za sebe ni najmanjeg utjecaja, ali za nas moć.
Mi smo nerazumni i to ne uviđamo. I kad bi naši propovjednici, umjesto da se uglavnom muče psihologijom i odnosom među ljudima, govorili ljudima istinu o duše u čistilištu i svim drugim velikim istinama vjere, doskora bi crkve opet bile pune.
A ti, dragi prijatelju, ako ne vjeruješ u ovu istinu, onda napravi jedan test: Ako u jednoj stvari koja ti teško ide, trebaš pomoć, tada dušama u čistilištu obećaj neku žrtvu, koja te nešto stoji (molitva, post, odricanje...) Iskreno se moli Bogu, da bude Njegova volja i vidjet ćeš, da te duše u čistilištu neće ostaviti neispunjenih nada. One su ti dobri i vjerni prijatelji, koje ti je Bog darovao.



Post je objavljen 10.10.2007. u 22:12 sati.