Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: MARIO


Mario - No Definition.mp3
Mario - Crying Out For Me.mp3
Ako se ne varam, ovo je album koji je u zadnje vrijeme najviše puta odgađan. Imao je najmanje 5 zadanih datuma i svaki put isti su se pomicali što zbog neslaganja oko najavnog singla, loše promocije, što zbog loših pozicija na listama radiostanica. U prodaji će se napokon naći 29.11., a finalna lista producenata zaista je impresivna. The Neptunes, Polow Da Don, Stargate i Timbaland samo su neki od suradnika, a zanimljivo je da se i na ovom albumu pojavljuje sveprisutni Akon. Ovaj put ipak na iznenađujuće dobroj pjesmi.
Moram odmah reći da se čekanje isplatilo. Nije mi Mario nešto previše simpatičan, ne djeluje ni karizmatično ni zanimljivo, no ovim albumom ozbiljno je ugrozio Usherovu poziciju. I iako se u zadnje vrijeme pojavio poprilično velik broj mladih r&b izvođača, nisam već dugo čuo ovakav komercijalan r&b album. Mekan, melodičan, zanimljiv i kvalitetan. Ujedinjuje sve ono što bi trebalo sačinjavati jedan dobar r&b album, ali i uspješno izbjegava sve zamke u koje je zapela većina konkurenata. Mario je na domaćem terenu porazio veterane kao što su Brian McKnight, Joe i drugi, te napravio za cijelu kategoriju bolji album. Ne bih to naravno spominjao da se preslušavajući ovaj album ne dobiva dojam da su najnoviji albumi spomenutih trebali otprilike ovako zvučati.
Da li će ovaj album biti hit ili ne, ovisit će naravno o promociji i tome hoće li ga radiostanice prihvatiti ili ne. Kakav god ishod bio, radi se o (u zadnje vrijeme) rijetko dobrom primjeru ovakve vrste.
OCJENA: -5


Post je objavljen 10.10.2007. u 19:49 sati.