Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Osamdeset godina dinjevačkog DVD-a

Svečanom sjednicom Dobrovoljnog vatrogasnog društva koja je održana u Društvenom domu u Dinjevcu obilježena je 80. obljetnica humanitarnog djelovanja DVD-a Dinjevac. Izvještaj o 80-godišnjem radu na sjednici je podnio zapovjednik DVD-a Mato Bastalić. Najsvečaniji trenutak sjednice bila je posveta nove vatrogasne zastave, čiji je kum Antun Jakupec, dugogodišnji član i donedavni zapovjednik DVD-a Dinjevca, a posvetio ju je fra Ivan Široki.
- Osamdeset godina rada velika je obljetnica za članstvo koje nesebično daje sebe za pomoć drugima, najčešće u teškim uvjetima, ali upravo to znači biti vatrogasac. Općina je uz vas i koliko god možemo, pomoći ćemo - čestitajući slavljenicima rekao je načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, izrazivši pritom zadovoljstvo što su prvi red na sjednici zauzela djeca-vatrogasci, a što je rezultat rada ovog DVD-a.
Predsjednik Mjesnog odbora Dinjevac Ivan Erhatić zaželio je svima ugodan boravak u mjestu i čestitao slavljenicima 80. obljetnicu. Naglasio je da je DVD Dinjevac ponos i sigurnost u mjestu, a to je spoznala i pitomačka općina. Posebno je čestitao mladima koji su ove godine u Zdencima osvojili prvo mjesto na županijskom vatrogasnom natjecanju, a naveo je i primjere nesebične pomoći vatrogasaca u gašenju požara i spašavanju imovine trima obiteljima, sumještanima, što je od neprocjenjive vrijednosti, te istaknuo da će s vremenom i oni dobiti suvremeniju i bolju vatrogasnu opremu.
Tajnik Županijske vatrogasne zajednice Ivan Kovačević također je čestitao slavljenicima, te podsjetio na tešku tragediju na Kornatima zbog koje su dva puta odgađali obilježavanje obljetnice.

Barica Mihoković
foto i tekst:Virovitički list


Post je objavljen 10.10.2007. u 18:46 sati.