Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chupkica

Marketing

Nada Dimić - ponos grada... ??

Da ne mislite da nisam kulturno osviještena osoba, ne želim nikoga i ništa uvrijediti u ovome postu, a pogotovo mislim da se ne bi trebala tolerirati bespravna gradnja amoralnim tajkunima, no budimo realni (kako bi Kazo rek'o), centar Solidum nesmetano funkcionira već nekoliko godina, pa eto, tu nemam što dodati.
Ali! Nije mi jasno kako zgrada, koja se tako lako urušila, i znači, prijeti daljnjim urušavanjem svakoga dana, može biti spomenik kulture? Vjerojatno bi trebalo urediti glavnu zgradu, kako neki predlažu, preurediti ju u prigodni muzej, koja bi o dotičnoj tvornici i ispričala neku priču. Ali ovako da ta zgrada koja, citiram iz članka u Jutarnjem, Samo što se ne uruši sama. To je sve trulo, od armature do žica… ne može samo tako stajati I biti spomenik kulture… ne razumijem jednostavno kako se u prvome redu to dopustilo. Ne znam, možda sam neupućena, (makar sam pretraživala po internetu) ali nisam uspjela pronaći nikakvu informaciju postoji li trenutno kakav sadržaj u toj zgradi, nekakav muzej, bilo što… dakle, pretpostavljam da ta zgrada samo tako tamo stoji. I ruši se vrlo lako, očito.
Da podsjetim na još jednu bespotrebnu potencijalnu ruševinu u Zagrebu, ono ruglo užasno na uglu Šubićeve i Martićeve, poznatije kao tvornica ''Gorica'', to mi isto tako nije jasno, zašto to još uvijek tamo stoji… podsjetila sam i zato što nekako predosjećam da će i to uskoro biti proglašeno spomenikom kulture…
Iako, i na ovo još jednom podsjećam, u zemlji koja se (khm, khm) bori protiv korupcije, trebalo bi početi oštro kažnjavati bespravnu gradnju, pogotovo velikih centara i garaža, kad su već tamo na Viru one jadne ljude koji su si 'zgradili po tridesetak kvadrata tako brzo i učinkovito porušili. Mislim, znam da su i oni u krivu, ali to mi se ipak nekako čini manje urgentno od centra Solidum i ostalih ogromnih bespravnih centrusina. Koje još i zarađuju. Na Viru, možda, ali samo možda je koji podrum prodavao nekoliko flašica vina ili maslinova ulja… sumnjam da su imali kolica za špeceraj s pogonom na dvije kune.
Ali, eto, ha ha, pri kraju u Jutarnjem stoji jedna zgodnušna rečenićica;
Kerum kaže kako će nastaviti gradnju poslovnog centra Krešimir u skladu s građevinskom dozvolom koju posjeduje na ime tvrtke Krešimir d.o.o., u vlasništvu odvjetnika Ante Nobila.
Kakve li slučajnosti. Ali, mi se i dalje zdušno borimo protiv kriminala i korupcije.

Pozdrav, Čupka


Post je objavljen 10.10.2007. u 15:22 sati.