Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Izložba «Tvornica papira Rijeka»

U Muzeju grada Rijeke najavljena je izložba «Tvornica papira Rijeka» autora Mateja Grgurića. Ravnatelj muzeja Ervin Dubrović naglasio je kako već godinama prikupljaju predmete vezane uz riječku industrijsku baštinu, a budući je Grgurić stručnjak za specijalizirane izložbe o riječkoj povijesti kao i autor izložbi «Riječke fontane i perila» i «Riječkih škala», upravo je on izabrao predmete vezane uz povijest Tvornice papira i priredio tekst za katalog.
Grgurić je istaknuo važnost Tvornice papira koja je započela s radom 1823. godine, na početku industrijalizacije Rijeke, ali i Hrvatske.
Prvi parni stroj u Hrvatskoj i na Balkanu započeo je s radom 1833. godine u riječkoj Tvornici papira, a njezini proizvodi prodavali su se na svim kontinentima i u 50 zemalja svijeta.

Uz izložbu, Marija Lazanja – Dušević i Jelena Dunato vodit će likovnu i povijesnu radionicu za djecu. U likovnoj radionici djeca u dobi od 5 do 15 godina radit će u origami i kolaž tehnikama, a po završetku radionice koja traje od 22. listopada do 12. studenog organizirat će se izložba njihovih radova.
Izložba se otvara sutra u 19 sati u Muzeju grada Rijeke.


Post je objavljen 10.10.2007. u 13:49 sati.