Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/serieacalcio

Marketing

Arrivederci Alex?

Jedna duga bajka čini se ide svome kraju. Alessandro Del Piero na izlaznim je vratima Juventusa. Ovaj vikend neće ostati u dobrom sjećanju za "Alexa". Prvo je doznao da trener Ranieri ne računa na njega u utakmici s Fiorentinom, a onda je uslijedio još veći šok – Donadonni ga nije pozvao za predstojeće utakmice talijanske reprezentacije. Budući da ima već 32 godine Del Piero vjerojatno neće čekati priliku iz sjene, već će svoju sreću potražiti negdje drugdje. Za usluge Juveove desetke zanima se dugi niz klubova, od kojih je nekako najviše "zagrizao" ukrajinski Šahtjor našeg Darija Srne, no u nekakvim se kombinacijama spominje čak i Milan! Odlaskom Del Piera Juventus bi ostao bez svog zaštitnog znaka, čovjeka koji crno-bijelu majicu nosi još od 1993. S Juventusom je prošao sve – od slavlja u finalu LP pa do ispadanja u drugu ligu. Zebre nikad nisu oskudijevale zvijezdama u napadu – Vialli, Ravanelli, Bokšić, Inzaghi, Salas, Kovačević, Ibrahimović samo su neki od Del Pierovih partnera u punjenju protivničkih mreža. Većina tih igrača davno se povukla sa nogometne scene, ali Alex je ostao Juveov trade-mark kroz sve ove godine. Pokazao je odanost koja se u današnjem nogometu može usporediti samo sa onom Tottija prema Romi ili Raula prema Realu. Ali, svaka priča dođe svome kraju, a čini se da je red došao i na ovu…

U sedmom kolu tri najveća talijanska kluba nisu imali lagane protivnike. Branitelj naslova Inter na svom se stadionu ipak lako obračunao sa iznenađenjem prvenstva, Napolijem. Napolitanci nisu imali rješenja za sjajnu igru trojca Figo – Cruz – Ibrahimović. Iako je Inter imao nekoliko prilika za riješiti utakmicu, morali su strepiti do samog kraja, budući da je Sosa u 84. minuti zatresao mrežu inače vrlo dobrog Julija Cesara. Strepnje u zadnjim minutama nije bilo za navijače Milana. Njihov je klub nakon dugo vremena odigrao jednu utakmicu u kojoj realizacija nije bila problem. Iako je Lazio utakmicu dočekao u sjajnoj atmosferi nakon odlične igre prodiv madridskog Reala u Ligi prvaka, uspjeli su upisati samo jedan pogodak – Mauri je izjednačio na 1:1 nakon što je Milan u vodstvo doveo Ambrosini . Sve ostalo napravili su Rossoneri, Koji su sa po dva pogotka Kake i Gilardina ipak pokazali kako još nije sve izgubljeno što se njih tiče. Ovim porazom Lazio je pao na četrnaesto mjesto prvenstvene ljestvice i ostao je na samo jednoj pobjedi u devet utakmica ove sezone. Najkontroverzniju utakmicu ovog tjedna odigrali su Juventus i Fiorentina, koji su odigrali 1:1. Bianconere je u vodstvo doveo Iaquinta iz sumnjivog gola, budući da je u trenutku njegovog udarca Trezegeut bio u zaleđu i očigledno je omeo Freya, ali sudac se nije oglasio. U 84. minuti jedan bod Violama ipak donosi nekadašnji igrač Juventusa Adrian Mutu odarcem s bijele točke.

Prošli tjedan igrale su se i uzvratne utakmice kupa UEFA. Talijanski klubovi opet su kiksali, i jako malo je falilo da Italija ostane bez i jednog predstavnika u tom natjecanju. No, nakon jedanaesteraca Fiorentina je ipak uspjela proći Groningen i plasirati se u skupinu C u kojoj će joj protivnici biti: Villareal, Aek, Mlada Boleslav (izbacili Palermo) i Elfsborg. Osim već spomenutog Palerma iz kupa UEFA su ispali Sampdorija (nakon 2:2 i 0:0 zbog golova u gostima dalje je prošao AaB Alborg) i Empoli (nakon pobjede 2:1 u prvoj utakmici u uzvratu izgubili od Zuricha 3:1). Ovo pokazuje krizu od koje se klubovi nakon Calciopoli skandala očito još uvijek nisu oporavili. Jedini uspješni talijanski predstavnik proteklog tjedna u Europi bio je milanski Inter, koji je sa 2:0 pobijedio PSV.

Momčad kola (7. kolo):

Image and video hosting by TinyPic

Hrvati u Serie A:

Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 09.10.2007. u 23:11 sati.