Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Vrijeđanje Isusa i zakona domovine nam Hrvatske....

18.06.2007.

Nisam danas imala namjeru stavljati novi post, ali uz ručak sam listala novine i eto... ne mogu izdržati da ne prokomentiam.
Svi već znamo da je na Rabu... u banjolskoj župi crkve Svete Lucije optužen svećenik Drago Ljubičić da je seksualno zlostavljao djecu. Pušten je na slobodu... u osami i molitvi čeka kakvu će odluku donijeti sud. U njegovom odsustvu mijenja ga svećenik Mladen Mrakovčić.
U nedjelju je sa oltara banjolske župne crkve Svete Lucije poručio vjernicima neka se mole za svog župnika jer je u velikoj nevolji. Napomenuo je da treba osuditi grijeh, ali ne i samog grešnika, čija je obveza pokajati se pa će mu i Isus oprostiti. Uoči mise na oglasnoj ploči crkve osvanula je parola „Nije važno što je rečeno, već tko je rekao. I Isusa su osudili ljudi upitna morala.“ Ovu informaciju sam pročitala u dnevnim novinama „24 sata“.
Zamislite samo koja je to drskost... osumnjičenog za pedofiliju uspoređuje s Isusom, a naziva se Isusovim sljedbenikom. Isusa su sudili i proganjali zbog ideje i vjere, a ne zbog pedofilije. Uz to što svojom izjavom vrijeđa Isusa, samim tim i Crkvu kojoj pripada on negira civilne zakone i smatra da one koji ih krše ne treba suditi.
Ne bi li vjera i Isusovo učenje trebali pozivati na ljubav, na zaštitu nemoćnih, a djeca su nemoćna pred takvim ponašanjima?
Pravosuđe nam je ionako u banani.... možda bi zbilja bilo najbolje da ukinemo zakone i sudove.... pa da se prepustimo ovakvom duhovnom vodstvu. Možemo se ubijati, silovati, zlostavljati.... a oni će nam odrediti pokoru, pokajat ćemo se i svi problemi su riješeni!
Ma ja zbilja ne mogu vjerovati gdje mi živimo!!!! Prestrašno!!!!!



Post je objavljen 28.08.2007. u 16:01 sati.