Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kultura

Marketing

Otvorenje izložbe citati.plakate.googlepages.com u Booksi autorice Ive Kovač



Poštovani,

U Galeriji Booksa se u srijedu 10. listopada 2007. u 21:00 otvara izložba Ive Kovač citati.plakate.googlepages.com. Na izložbi će biti predstavljena serija plakata koji su se tijekom svibnja i lipnja ove godine mogli vidjeti na ulicama grada Zagreba kao i tekstualna instalacija u izlogu, a sastavni dio cijelog projekta je i istoimena internet stranica. Izložba je otvorena do 28. listopada 2007.

Eksplicitne anti-ženske izjave nekih od najutjecajnijih muških autora izvučene su iz knjiga i upotrebljene kao javni plakati. Citat izvučen iz knjige i sfere intelektualnog, napisan debelim roza slovima na javnom plakatu ističe konflikt između izjave i načina na koji je prezentirana. Autor je potpisan s malim crnim slovima na dnu plakata a korištenje boja nije nevino i neopterećeno mogućim značenjima. Fokusiram se na podsvjesno usvajanje stereotipa kroz obrazovanje, specifično za lokalnu sredinu gdje se novija literatura, koja baca drugačije svijetlo na problem, teže probija u obrazovni sustav.
S obzirom da je prostor Bookse namjenjen popularizaciji knjiga a plakati se odnose na njihove moguće sadržaje pokušavam potaknuti kritičku svijest aktivnog/e čitatelja/ice.
Projekt citati.plakate.googlepages.com započeo je lijepljenjem plakata na ulicama Zagreba i kreiranjem popratne internet stranice po kojoj je dobio i ime.

Ovim putem Vas molimo da na svom portalu objavite najavu izložbe.
Unaprijed hvala.

S poštovanjem,
Iva Kovač

Kontakt: Iva Kovač: 098/ 921 3959

Post je objavljen 09.10.2007. u 16:57 sati.