Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

KOME ZVONO ZVONI- možda tebi zvoni?!

Od devedesetih godina do danas, riječka je luka bez obzira na fizički rast tereta, u stalnoj stagnaciji i zaostajanju za najbližim konkurentima u Jadranu i na Mediteranu- rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji dr. Ivan Kirin, predsjednik Županijskoga vijeća HSP-a Rijeka.
U novim okolnostima Mađarska, Češka i Slovačka preorijentirale su se na luke Sjeverne Europe, a uspavanost odgovornih za riječku luku, od lokalne vlasti do Vlade, očituje se u totalnoj zastarjelosti lučke infarstrukture u svim njezinim segmentima, od razvojnih planova do nedostatka jasnih ideja- misli Kirin. Neki od propalih projekata svakako su planovi o marini u Porto Barošu, gradnja garaže ma mjestu bivšega Lenčevoga doka u luci te Rijeka gatway projekt.
Položaj riječke luke u budućnoti postaje upitan kada se radi izmještanju kontejnerskoga terminala na Krk stoga bi se on trebao dovršiti u Rijeci koliko god da stajao, a ne premještati u Omišalj, kaže Kirin i dodaje kako je problem vidljiv i u kontejnerašima koji satima čekaju na ukracaj i iskrcaj u riječkoj luci. Jer samo brzina i efikasnost u radu kontejnerskoga terminala mogu jamčiti da će se brodari vraćati u riječku luku.
HSP-ovi članovi koji su mahom stručnjaci iz ekonomije i zdravstva izradili su cjeloviti gospodarski plan, neovisno oTončiju Tadići i Miroslavu Rožiću, odgovorio je Kirin na novinarsko pitanje te kazao kako se u 8. izbornoj jedinici ništa nije promijenilo nakon njihova odlaska koji je očito bio motiviran nekim privatnim interesom. Kvalitetni ljudi i dobar gospodarski plan trebali bi stoga zasijeniti odlazak dvaju istaknutih HSP-ovaca.
Osim tematike vezane uz luku, HSP-ov član Županijske skupštine Tomislav Car osvrnuo se i na potrebu osnivanja zdravstvene ustanove koja će se brinuti za starije, bolesne osobe koje su prepuštene same sebi jer nemaju obitelj koja bi ih zbrinula. Car misli kako Županijsko vijeće nema sluha za ovu problematiku te da je sramota da Primorsko-goranska županija još nije osnovala ovakvu vrstu ustanove. Zbog toga će HSP Rijeka na sljedećoj tiskovnoj konferenciji izložiti svoj zdravstveni plan za naredno razdoblje.

CAR I KIRO
("Riječani nemaju cruisere, Riječani i Rijeka su luzeri"- I. Kirin)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Post je objavljen 09.10.2007. u 12:17 sati.