Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rioninkutak

Marketing

Upravo se vratih iz šume...

Unatoč tome što sam sinoć kihala i suzila kao luda, potrošila brdo maramica i izgledala kao da nisam deset noći spavala, danas sam cijelo prijepodne provela vani. Naime svi simptomi prehlade ili lako moguće alergije su se povukli, pa sam odlučila proboraviti malo u prirodi.

Išli smo ( pri tome mislim na mamu, moje dvije male sestre i njihovu prijateljicu, i naravno mene) u berbu kestenja na Sljeme. Najprije lagano koračali već utabanim stazama sa tek ponekom lokvom vode od kiše prije nekoliko dana, a onda sam ja odlučila uspeti se na padinu, uvjerena kako nećemo pronaći dobar ulaz. Sama sebi sam se iznenadila kako sam se spretno uspela, pridržavajući se za korijenje dok nisam stigla do mjesta gdje se uspon smanjivao, ali sam ugledala novi problem. Gusto načičkane borove, oštrih iglica, i ono drveće već sasušenih grana ali jednako neugodnih za prolaženje. Ostatak ekipe uspeo se malo dalje od mene pa su me dozivali, a ja sam se probijala prateći njihove glasove. Jedva sam živa izašla iz te pikave blokade, a kosu su mi krasile grančice i suho lišće i ponešto paučine što se našlo na putu. Tada je započela potraga za kestenima. Do nekih je bilo lako doći, gotovo da si nagazio na njih, dok je druge trebalo iščupati iz njihovih dobro zaštićenih kućica. Još sada osjećam bol u prstima od njihova napada.
No uglavnom skupili smo podosta toga, nismo još izvagali da budemo sigurni ali natrpane torbe na leđima rekle su nam dovoljno.
Čak smo se odmorili na jednom panju prekrivenim mahovinom, a ja sam razmišljala kako bi bilo lijepo ostati ovdje i pisati.
Mir i tišina, prekrasan svježi zrak, i toplo sunce čija se svjetlost probija niz krošnje, tek povremeno šuštanje lišća i glas pokojeg sakupljača... divno... mašta bi me natjerala da provedem sate pišući, zastavši samo kako bi upila tu ljepotu koja me okružuje i koja bi me potakla na pisanje još nekoliko stranica.
Sad se idem baciti na klopanje njami, šetnja me potpuno iscrpila i treba napiniti baterije, a vama koji čitate savjetujem da se pokrenete, izađite malo van, provedite par sati u prirodi. Osjećat ćete se preporođeno, bit ćete spremni na svaki novi životni zadatak sretan

Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

Post je objavljen 08.10.2007. u 13:09 sati.