Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinamozgibbb

Marketing

ZLOČIN U LOVASU


Zločin u Lovasu je bio srpski ratni zločin. Počinile su ga snage JNA i srpskih paravojnih postrojba, sastavljeni od domaćih Srba i Srba iz Srbije dana 10. listopada 1991., za vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Napad na ovo selo je bio dijelom akcije kojim se "čistilo" teritorij za napredovanje velikosrpskih postrojaba u okolici grada Vukovara, na kojem je zapelo olako osvajanje Hrvatske, suprotno od onog što su ratnohuškački srpskocrnogorski mediji mjesecima govorili.

Metoda je bila putem fizičkog uklanjanja nesrpskog stanovništva, bilo ubijanjem, bilo natjerivanjem u izbjeglištvo (zastrašivanjem okrutnim ratnim zločinima) te prognavanjem iz ciljanog područja. Na putu im se tako našlo i selo Lovas.

Prema materijalima Haaškog suda, srpske postrojbe su natjerale skupinu od 51 Hrvata "očistiti" minsko polje. Pri toj akciji, 21 osoba je ubijena, a 14 je ozlijeđenih. Ostalih 19 Hrvata su srpske postrojbe ubile istog dana u samom Lovasu.

Ukupno su srpske postrojbe uništile 261 kuću, i to u potpunosti. Najviše je štete napravljeno prilikom granatiranja selo prije njegova zauzeća.

Srpske postrojbe su jednu kuću u selu preuredili kao provizorni zatvor. U toj kući se odvodilo nesrbe, koje se mučilo noževima, elektrošokovima i udaranjem.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

MASOVNA GROBNICA KOD FARME "LOVAS"

Eto sada nešto o utakmici. Rezultat sam pogodio kao što vidite, ako nevjerujete piše u postu. Hajduk 1:2 Dinamo. Nemam komentara za hajduk, on je ove godine vrlo slab; sesti je na ljestvici. Eto ja vas pozdravljam za sada wave jer moram ići učiti LOL. thumbupwave


Post je objavljen 08.10.2007. u 10:17 sati.