Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

lignje "Karla"

lignje "Karla"
Bila jednom jedna divna Karla, koja je htjela odgovoriti na moje prethodne istarske lignje.
Dobro je Karla, ustvari uopće nije loše Karla!!!
Lignjama očistimo kao i uvijek od svega što treba maknuti. Dobro operemo i osušimo. Krakove i glavu isjeckamo na kockice, dodamo isjeckani češnjak, dio peršina, očišćene dagnje, svježe repove malih škampa, poloovicu maslinovog ulja, par kapi vina i limunovog soka. Smjesu dobro izmješamo i njime napunimo lignje. Zatvorimo čačkalicom ili zašijemo bijelim koncem ako imamo sklonosti šivanju. Lignje složimo u namašćen lim, polijemo ostatkom maslinovog ulja i pečemo na 180 C uz povremeno okretanje i polijevanje vlastitim sokom. Sitan mladi krompir očistimo, operemo, dobro osušimo, pouljimo, posolimo, dobro pomiješamo i dodamo lignjama. Nastavimo peći još cca 1 sat. Naime pečemo sve dok nije skoro gotovo, pa zalijemo vinom i pečemo još desetak minuta. Pri posluživanju lignje i krumpir pospemo sjeckanim peršinom i zalijemo tekućinom koja je nastala od soka i vina. Vino bijelo.
(1,2 kg lignji, 100 g čistih repova malih škampa, 100 g čistih dagnji, 600 g mladih krumpira, 3 režnja češnjaka, 1 dcl maslinovog ulja, 1 dcl bijelog dalmatinskog vina, sol, papar, peršin)

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 07.10.2007. u 16:18 sati.