Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Dobrodošli u "stara vremena"

klas


„Zlatni klas Otrovanec“-obiteljsko imanje Tkalčec ,ili „Naša hiža podravska“ ili možda samo „Klas“ kako mnogi zovu ,ovo mjesto priča je koja nije ispričana do kraja. Priča u koju su utkane niti nekih drugih priča i bajki iz davnih vremena,a opet priča koja živi danas u stvarnom opipljivom svijetu. Ovdje se isprepliću tradicija i svijet mašte utkani u suvremena zbivanja.

klas


Tradicija koja je više od starih predmeta sakupljenih po prašnjavim tavanima,tradicija mirnog i sretnog življenja u našim selima.U živom sjećanju mi je zvuk udarca klatna na tkalačkom stanu kojim me majka budila u rane jutarnje sate,zvonjava nakovnja iz susjedovog dvoišta,kukurikanje pijevca i kotljanje konjskih zaprega drumom ispred kuće.I sada čujem veselu pjesmu razdraganih berača grožđa koji su kao rijeka prolazili seoskim drumom do vinorodnog Aršanja.Mogao bi još dugo nabrajati sjećanja a ona bi uvijek izazivala ugodne osjećaje no sjećanja su sjećanja i ne znače mnogo ako iz njih ne naučimo kako je lijepo živjeti u sadašnjosti. Zbog toga u našem dvorištu pored svakodnevne tradicionalne ponude jednom u godini okupimo ljude koji rade stare zanate ili znaju nešto o tome pa se tako dočara „staro vrijeme“.
klas klas
Jesmo li uspjeli posjetitelju priuštiti lijepa sjećanja koja će se kod njega probuditi ako ih nosi iz davnina ili mu možda kao djetetu biti samo zanimljivi nije toliko važno jer važno je da smo se lijepo družili i dan proveli u ugodnoj i prijateljskoj atmosferi.Zato vam iskazujemo dobrodošlicu „U posjet starim vremenima“ u nedjelju 14. 10. 07. u dvorištu Zlatnog klasa u Otrovancu.
klas klas
Branko Tkalčec,"Zlatni klas Otrovanec"


Post je objavljen 07.10.2007. u 11:29 sati.