Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bugsy15

Marketing

nepobjediva rijeka,i ostali

NEOSVOJIVA KANTRIDA
Rijeka učvrstila drugu poziciju
Alen Škoro je načeo Zadrane zabivši svoj peti pogodak u prvenstvu
U izravnom sudaru Dinamovih najbližih pratitelja Riječani su pobijedili Zadrane. Slaven je protiv Cibalije prokockao vodstvo od 2:0, a bivši momčadi je presudio Marijo Dodik.

Rijeka - Zadar 2:0 (2:0)
Rijeka. Stadion Kantrida. Gledatelja: 2.000. Sudac: Ivo Krečak (Šibenik). Strijelci: 1:0 Škoro (17), Pamić (45).
U malom derbiju 11. kola, dvoboju druge i treće momčadi HNL-a, nogometaši Rijeke opravdali su status favorita i nastavili pobjednički niz na svojoj Kantridi. U petoj utakmici na domaćem terenu Dalićevi su igrači ostvarili i petu pobjedu.

Riječani su protiv ove sezone odličnih Zadrani sve riješili u prvom poluvremenu. U 17. minuti Nino Bule je prošao po desnoj strani i ubacio na Alena Škoru, čiji je prvi pokušaj glavom bio neuspješan. Lopta se, međutim, opet odbila do napadača Rijeke, koji je u drugom pokušaju pogodio sam kut Subašićevih vrata.

U 43. minuti je rastrčani Bule opet probio desnu stranu i ovoga puta pronašao Manuela Pamića, koji je pucao iz prve i pogodio lijevi gornji kut gostujućih vrata. U drugom dijelu je Zadar bio bolji takmac, imali su gosti iz Stanova i nekoliko vrlo izglednih prilika, ali se rezultat nije mijenjao.
Slaven Belupo - Cibalia 2:2 (2:0)
Koprivnica. Gradski stadion. Gledatelja: 2.000. Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Strijelci: 1:0 - Jurić (8), 2:0 - Poljak (36-11m), 2:1 - Kerić (70), 2:2 - Dodik (87).
Trener Slavena Kruno Jurčić je od svojih igrača zatražio agresiju od samog početka utakmice i već u osmoj minuti takav je pristup urodio plod. Iz jednog brzog kontranapada Mario Jurić je sa sedam metara loptu poslao u mrežu nemoćnog Bursce. Gosti iz Vinkovaca se nisu u Koprivnicu došli braniti, iz svih pozicija su tražili izjednačenje, ali umjesto toga primili su i drugi pogodak.

U 36. minuti je u gostujućem šesnaestercu srušen Dino Kresinger, a najstrožu kaznu je u novi gol Slaven Belupa pretvorio Stjepan Poljak. U nastavku susreta su Vinkovčani opet bili bolji, a do zasluženog pogotka su stigli u 71. minuti, kada je Andrej Kerić jednu loptu odbijenu od vratnice spremio u domaću mrežu.

ljestvica HNL





1. Dinamo (-1) 27
2. Rijeka 23
3. Zadar 20
4. Slaven Belupo 17
5. Osijek 17
6. Hajduk (-1) 16
7. Cibalia 15
8. Šibenik 15
9. Inter 13
10. Zagreb 11
11. Međimurje 5
12. Varteks 3





Potpuni preokret gosti su kreirali tri minute prije kraja susreta. Neopreznost domaće obrane iskoristio je Marijo Dodik, bivši napadač Slavena i najbolji strijelac kluba iz Koprivnice, koji je loptu s gol-linije gurnu u nebranjenu mrežu.


Post je objavljen 07.10.2007. u 10:03 sati.