Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

The Batman vs Dracula: The Animated Movie (2005)

Trailer
Režija: Michael Goguen
Scenarij: Duane CapizRinzi
Glasovi: Rino Romano,Peter Stormare,Kevin Michael Richardson,Tara Strong,Alastair Duncan,Tom Kenny...
Žanar: Animirani,Akcijski,Horror
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča:Film počinje bijegom Jokera i Pingvina iz ne baš najbolje čuvanog Arkham Asyluma. Sudbina će htjeti da kap Pingvinove krvi probudi usnulog Draculu koji, uz pomoć sposobnosti kontroliranja uma, od dvojice nekada uglednih zlikovaca čini svoje podanike. Batman i Dracula imaju mnoge sličnosti što Dracula koristi kako bi svoja zlodjela svalio na čovjeka šišmiša u čemu i uspjeva.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Batman mi je najdraži superjunak,a Drakula je svakako jedan od boljih izmišljenih negativaca u ovom svjetu. Vidjeti film sa obadva lika bi mi bilo kao ostvarenje sna, a san bi mogao biti noćna mora ,jer puno filmova koji mješaju likove iz drugih filmova ili stripova često ispadaju sranje(uzmita Drakula vs Frankenstain kao primjer ili od novijih Alien vs Predator). No ovo je anim ,a ne film koj igra u kinima ,pa su im manje šanse da zajebaju. BTW ,ajde da več jednom započnem s recenzijom. Batman vs Dracula je odličan anim koj bi se svakako trebao svidjeti fanovima. Scenarist Duane Capizzi je napravio vrlo dobar posao,priča koju je napisao je dobra, nema puno rupa i dijalozi su dobri. Likovi su dobro nacrtani i glasovi su izvrsni(nisam gledao sinkroniziranu verziju ,pa ne znam kako su to naši preveli i nije me briga).Rino Romano daje dobro glas Batmanu kao i Peter Stormare Drakuli. Redatelj Michael Goguen je dao filmu odličnu mračnu atmosferu,par dobrih scena borbe i dobru animaciju.Glazba je solidna i paše uz lika Batmana i Drakule,ali nije baš zapamtljiva. Negativnih strana u filmu baš i nema, jedino mi je bilo šteta što Jokera u filmu nije bilo puno,jer lik je zbilja zabavan i donosi nešto crnog humora ,a da ne govorim o sceni kad je vampir i nalazi se u banci krvi.njami

Makar sam ovaj animirani film dosta pohvalio, ipak mi nije bolji od Burtonovog i Nolanovog Batmana,no svakako šiša Schumacherove sprdačine.Ako volite Batman i ako vam je Dracula dobar lik onda svakako pogledaj film,jer po meni je poslastica za fanove. Ja ne bi možda peporučio film djeci mlađoj od 10 godina,jer ima tu nešto malo krvi i mračnog tempa(što naravno meni ne smeta heehee).

Ocjena 5/5

Zanimljivosti i ostalo
-Film je inspiriran Elseworldovom pričom Batman & Dracula: Red Rain
-Postoje još dva filma u kojima se Batman borio s Drakulom: Batman Dracula (1964) i Batman Fights Dracula (1967). Nijedan od tih filmova nije bio autoriziran pod DC Comics.




Post je objavljen 06.10.2007. u 20:55 sati.