Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Dobar početak... i poneki naputak natječajcima

Drugi natječaj za blog-priče tek je par dana vani, a već je stiglo desetak prijava, drago mi je da smo dobro počeli. S dosadašnjim prijavama nema nikakvih problema, a da bi tako i ostalo, pogotovo kasnije kad navala bude veća, evo svega nekoliko informacija i naputaka:

- Pri prijavljivanju priče nastojte kopirati direktni permalink na post s pričom, a ne samo link bloga; kako bih priču lakše pronašao. Svima je jasno što je permalink?

- Kako iz postova i iz prvog pogleda na blog nije uvijek jasno tko je autor odnosno kako se autor potpisuje, tj. koje mu je blogersko ime, napišite mi povrh naslova priče i permalinka na priču također i kako se na blogu potpisujete odnosno koje vam je blogersko ime.

- Svima je jasno da priče na ovom, kao i na svakom drugom natječaju, prolaze selekciju: dobar dio priča će morati otpasti. Pri odabiru priče koju prijavljujete pokušajte odabrati svoj najbolji tekst. Ako ste istu priču već slali na neki drugi natječaj (Bestselerov, ili Ekran priče, ili bilo koji drugi), pa vam tamo nije prošla - zasigurno ima razloga zašto nije prošla, pa je bolje da ne pokušavate na ovom natječaju s istom pričom, nego da pokušate s nekom drugom.

- Na svaku prijavu priča odgovaram mailom kojim potvrđujem da je prijava uredno evidentirana. Možda ne odmah, ali u roku od nekoliko dana sigurno. Ako vam, recimo, sedam dana nakon prijave ne stigne moja potvrda da je prijava zaprimljena, javite mi se opet da provjerimo gdje je zapelo.

Kako se, i ako se, tijekom pristizanja priča budu pojavljivali problemi, ovdje će o njima biti riječi, pa povremeno navratite kako biste vidjeli ima li novosti u vezi s natječajem. Obznanjeno je da je natječaj otvoren do 15. 01. 2008., pa do tada nema smisla da pitate kada će se znati koje priče "ulaze" a koje ne. Zbog očekivane množine priča (na prošlom natječaju bilo ih je prijavljeno 380!), osobno ću se javljati samo autorima čije će priče biti odabrane za zbirku, "odbijenice" neću slati, previše bi to vremena uzelo koje je potrebnije za rad na pripremi knjige. Zato kad za to dođe vrijeme (a to će biti krajem siječnja ili početkom veljače sljedeće godine) ovdje očekujte rezultate natječaja. Tko će biti na popisu - ušao je, tko neće biti na popisu - nije ušao, i to je to. Kao i lani, popis odabranih priča bit će objavljen tek nakon povratne informacije svih uvrštenih autora, ne prije.

Zamolio bih one koji to mogu, da prenesu tekst natječaja na druge blog-servere, te da ako imaju vremena, ovdje jave gdje je sve obavijest o natječaju "okačena". Hvala svima, unatrag i unaprijed, na lijepoj suradnji.

Samo vi pišite!



Post je objavljen 05.10.2007. u 20:16 sati.