Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

10 godina MMC-a u Stuttgartu

Na konferenciji za novinare u klubu Palachu Damir Čargonja je najavio gostovanje izložbe «10 godina MMC-a» u Stuttgartu od 9. listopada.
Naime, do suradnje je došlo tako što su dva profesora stuttgartske akademije likovnih umjetnosti, nezadovoljni umjetnicma s Balkana koje su dobivali suradnjom s Ministarstvima balkanskih država, malo kopali i otkrili riječki Multimedijalni centar. Čargonja smatra da je taj put koristan za promociju hrvatske suvremene umjetnosti koja je kod nas malo zastupljena i malo je ljudi razumije

Na put u Stuttgart ide 30 umjetnika i šest studenata riječke Akademije primijenjenih umjetnosti kojima će to biti dobro došlo iskustvo.

Inače, Čargonja je izrazio zadovoljstvo izložbom «10 godina MMC-a» koja se održala u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, a posjetilo ju je preko 500 ljudi. Navedena izložba će se osim u Stuttgartu održati u Sarajevu, a najavio je mogućnost gostovanja u Amsterdamu i New Yorku.
Put u Stuttgart platit će Grad Stuttgart, a one umjetnine koje se ne mogu prevesti preko granice, zbog složene birokracije, bit će predstavljene preko video instalacija. Dokumentarac o putovanju napravit će Zoran Krema.
Čargonja je najavio i otvaranja muzeja 10 godina MMC-a u Palachu gdje će biti izložena sva dokumentacija o njihovom deset godišnjem djelovanju, a smatraju da će to biti interesantno i za gradsku vlast budući se sadašnja kulturna politika Grada temelji upravo na subkulturi.
Na put će ići i Franci Blašković na inzistiranje profesora stuttgartske Akademije likovnih umjetnosti.
Svi putnici će u Stuttgartu ostati pet dana, a izložba će ostati otvorena dva tjedna.


Post je objavljen 05.10.2007. u 13:41 sati.