Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Otvoreno pismo Vojka Obersnela Ivi Sanaderu i Berislavu Rončeviću

Gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel uputio je jučer pismo Ivi Sanaderu i Berislavu Rončeviću u kojem izražava svoje nezadovoljstvo činjenicom da Grad Rijeku nisu obavijestili o održavanju NATO-ove vojne vježbe i korištenju riječke luke za potrebe održavanja te vježbe.

U ovorenom pismu gradonačelnika Obersnela stoji sljedeće:


Poštovani gospodine Sanader,
Poštovani gospodine Rončević,

potaknut činjenicom da Grad Rijeka i građani našega grada, osim putem medija, ni na koji način nisu bili obaviješteni o održavanju NATO–ove vojne vježbe i korištenju riječke luke za potrebe održavanja te vježbe smatram potrebnim, obratiti Vam se ovim otvorenim pismom.

Naime, od osnutka Grada Rijeke, kao jedinice lokalne samouprave, nije se dogodio slučaj da u riječkoj luci borave ratni brodovi, a da o tome nismo unaprijed bili informirani. Naravno, građani upravo od gradske uprave traže informacije o usidrenim brodovima i vježbi koja se održava.

Podsjećam, u riječkoj se luci, koliko nam je poznato iz medija, bez ikakve najave prema Gradu Rijeci, usidrilo čak 6 amfibijskih brodova španjolske, grčke i talijanske i turske mornarice. Neobavještavanjem Grada Rijeke o ovome, Vlada i Ministarstvo obrane jasno su pokazali svoje stajalište o poštovanju lokalne samouprave i građana Rijeke i Kvarnera.

Stoga ovim putem, kao gradonačelnik moram izraziti svoje ogorčenje ovakvim odnosom prema našim sugrađanima koji su kroz povijest i danas uvijek s otvorenošću i gostoljubivošću primali sve posjetitelje našeg grada. Tako su postupili i ovom prigodom prema šestotinjak mornara i časnika s ratnih brodova usidrenih u riječkoj luci, koji su nekoliko dana obilazili naš grad.

Budući će se po završetku vojne vježbe "Noble Midas 2007", kako prenose mediji, brodovi opet na nekoliko dana privezati u riječkoj luci, nadam se da ćemo barem tom prigodom dobiti najavu njihovoga dolaska koju možemo prenijeti građanima.

Uvjeren sam da ćete pri budućim sličnim događanjima voditi brigu o pravodobnoj i cjelovitoj informaciji ponajprije prema građanima našeg grada,


Post je objavljen 04.10.2007. u 08:54 sati.