Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

Kako najbezbolnije nogirati dečka

Prohodali ste zato jer si tada silno željela dečka, osjećala se usamljenom ili jednostavno iz znatiželje. No nakon nekog vremena priznaješ si da to nije to što si tražila i da bi bilo fer da ga ostaviš. E sad, kad bi to bilo tako jednostavno

Image Hosted by ImageShack.us

Naravno da nije lako slomiti nekome srce, ali to treba napraviti 'najnježnije' što se može

Kako to najbezbolnije napraviti? Prvo i osnovno – to se ne može napraviti bezbolno, pogotovo ako je dečku stalo do tebe i ako osjećaš grižnju savjesti. No to te ne smije zaustaviti u tvojoj odluci ako smatraš da to želiš napraviti.

Na koji god način ga ostavila, povrijedit ćeš ga. Osjećaj odbačenosti uvijek slama srce. No evo čega se trebaš držati ako ne želiš još dulje biti s njim, izbjeći da on puže za tobom kao nesretan puž bez kućice ili ti blati ime pred drugima.

Napravi to brzo i odlučno. Zvuči okrutno, ali zapravo nije. Da pojasnimo: prestani čekati 'pogodan trenutak' koji nikako da se dogodi i nemoj mu davati lažnu nadu za to da ćeš se ipak možda predomisliti ili odugovlačiti s prekidom (bih – pa onda ipak ne bih zbog sažaljenja), jer ćeš tako samo još više otežati situaciju. Ako si definitivno odlučila to napraviti, nemoj ga ostaviti, a zatim mu, ganuta njegovim suzama, reći: 'Možda ipak možemo biti zajedno.' To se zove navlačenje jer znaš da lažeš i sebi i njemu. Sažaljenje ovdje nije poželjno!

Ne idi zaobilaznim putovima i ne igraj se igre asocijacija u kojoj on mora pogoditi konačan točan odgovor. Dečkima općenito ne ide dobro pogađanje i bolje im je reći na čemu su nego pustiti ih da odgonetavaju, u svemu, pa tako i kad je riječ o kraju veze. Na primjer, kažeš li mu 'Mislim da bismo trebali provoditi manje vremena zajedno', s nadom da će shvatiti na što ciljaš, mogla bi dobiti suprotan učinak - on bi se mogao početi još više truditi oko tebe! A tada kao da si sama sebi iskopala jamu.

Zaboravi na izbjegavanje bez riječi u nadi da će prokužiti što se događa. To sigurno ne bi voljela ni da tebi netko napravi i to je zapravo jedna od najokrutnijih taktika. A nije baš ni pametna – na primjer, prehladiš se i doma boluješ pa odlučiš ne javljati mu se više na mob, SMS-e, e-mailove... Moglo bi se dogoditi da usred noći dobiješ očajnički SMS tipa 'Zašto?!' ili da ti bane na vrata noseći kekse i ruže pitajući se u čemu je pogriješio. Pa ti, ups, pred mamom i bratom objašnjavaj...

Zaboravi na onu tipa: 'Nije stvar u tebi, već u meni' – to nitko ne voli čuti i nitko u to ne vjeruje. Naravno da je stvar u njemu, inače mu ne bi upravo davala nogu. Radije odaberi varijantu zvanu iskrenost. Objasni mu da ti je drag, no osjećaš da to nije to što tražiš te da ne želiš lagati i sebi i njemu pa je prekid najbolje rješenje. Naravno, bit će u bedu, no cijenit će tvoju iskrenost i izbjeći ćete eventualne nesporazume ili natezanje.

Nadamo se da nema potrebe spominjati onaj općepoznati zakon: nikad ne prekidaj preko telefona, e-maila, instantnih poruka, SMS-a..., već face to face. Također, reci mu to sama i zaboravi na 'poslanike' koji će mu to reći jer si tako možeš priuštiti 'smrtnog neprijatelja', nesretnog dečka koji ti tako nešto nisko nikad ne bi oprostio.

I na kraju, nemoj ga varati. Ako igrom slučaja upoznaš drugog dečka i neočekivano zabriješ s njim, nemoj se dalje nastaviti viđati s njim ako ti sadašnji dečko ionako više ne odgovara, jer je to 'dno dna'. Osim toga, to bi djelovalo na tvog dečka puno gore nego što si možeš zamisliti (dovoljno je da zamisliš sebe u identičnoj situaciji – ne hvala, zar ne?!). Ne moraš se odreći novog dečka, samo prije nego što ozbiljno započneš novu vezu – prekini staru.

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 03.10.2007. u 22:00 sati.