Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/4animals

Marketing

Pravila za sve ljubitelje životinja!

- Ne poklanjajte životinje za blagdane i sl.
Dijete cijeli dan priča o tome kako želi psa, a bliži se Božić.
Dijete svo sretno dolazi do bora i otvara kutiju u kojoj su probušene rupe. U kutiji nalazi preslatko stvorenje s mašnicom oko vrata.
Prvih dva tjedna ga mazi i pazi, šeće i hrani, a sljedeči tijedan dijete ide u školu i dok kasni na autobus viče mami: Nagrani Folpyja (ili kako se već zove). Pas cijele dane sam sebi lovi rep zato jer je djete zauzeto i okupljeno VAŽNIJIM stvarima u životu!
Ako želite dijetetu kupiti psa trebate s njim razgovarati dali će se moći posvečivati novom članu obitelji. Također bi bilo dobro da s dijetetom i birate psa jer ko zna kakvog dijete psa želi. Velikog i mirnog ili malog i razigranog.

- Poklanja se odrasli pas
Imate psa - danima, tjednima, mjesecima, godinama vaš pas vas voli! I onda jednog dana shvatite da vam treba novac i odlučili ste prodati kuću i kupiti manji stan. Oglas je u novinama: za stan i za psa koj vas neizmjerno voli.
1. Niko ga ne želi udomiti
2. Selidba se približava
3. Odluka je pala pas se seli u novi dom - hladni ulični beton, hladni kavez u azilu ili šinteraj iz kojeg više nikada ne izlazi.
Kada ste odlučili uzeti psa trebali ste biti spremni i za takve promjene i odmah ste trebali znati da morate imati vremena za tog psa u bilo kojem položaju.
Selidba u stan ne znači ništa posebno i to nije nikakav razlog da se odvojite od psa!
Kada ste odlučili prodati kuću trebali ste misliti na člana obitelji kojem ta promjena nebi previše pasala.


Taj pas je loš čuvar ne zaslužuje me
Udomili ste psa i nakon par mj. shvatite da to nije pas koj vama treba, ali pas vas neizmjerno voli.
Odlučili ste ga uspavati, baciti na ulicu ili poslati u azil ili u šinteraj! Nakon što se napokon "riješavate" psa istog časa kupujete burzu i zovete uzgajivaačnicu njemačkih ovčara i kupujete štenca. Sutra dolazite po njega i uživate u njemu dok vaš drugi pas kisne na ulici, tuguje na hladnom btonu u azilu ili broji dane koji su mu preostali u šinteraju.
Ako ste udomili psa trebali ste prebaciti svu odgovornost na sebe i shvatiti da taj pas možda nije pas iz vaših snova, ali je pas koj vas voli.
Nemoj udomiti psa kojeg češ baciti na ulicu ako ti se ne sviđa neka njegova osobina... Bolje kupi čistokrvnog psa kako poslije nebi bili nezadovoljni osobinama vijernog prijatelja!


Imate li psa, imat ćete ga, imali ste ga uvijek trebate znati ova pravila (Ili ako imate bilo koju drugu životinju)
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Bez brige nisam napustila Bobi nego mi je ova slika bila prikladna!

Adios!!!

Post je objavljen 03.10.2007. u 21:36 sati.