Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Sport u Pitomači

Nogomet pitoSport
U subotu je NK «Pitomača» na gostovanju u Orahovici odigrala svoju utakmicu 7. kola prvenstvenog natjecanja IV. HNL sjever, podskupina B. Nogometaši NK «Papuk» nisu bili previše gostoljubivi domaćini, te su savladali pitomačane sa visokih 0:3, nanijevši im tako drugi ovosezonski poraz.
Drugi općinski predstavnik u ovom rangu natjecanja, NK «Croatia» iz Grabrovnice u ovom je kolu bila domaćin nogometašima NK «Slatina» koje je pobijedio sa 4:1. Domaćini su bili bolji takmac i zabilježili treću uzastopnu pobjedu, koja ih podiže u sigurnu sredinu četvrtoligaške tablice.
Najmlađi su pitomački nogometaši, pioniri, u utakmicama 7. kola IV. HNL sjever, skupina B, u subotu bili gosti mladih nogometaša NK «Podravina» u Ludbregu. Pitomačani su poraženi u kategoriji pionira U-12 sa 1:2, dok su pobjede ostvarili pioniri U-10 sa 3:2 i U-14 sa 6:0. Pioniri U-14 vodeći su sastav lige nakon sedam odigranih kola. Pitomački kadeti i juniori gostovali su u Virovitici, kod vršnjaka istoimenog kluba, u utakmicama 7. kola IV. HNL sjever, skupina A, za kadete i juniore. Kadeti su od domaćina poraženi sa 0:2, dok su juniori upisali prve ovosezonske bodove pobijedivši domaćine sa 5:2.
Svoj nastup u 6. kolu II. ŽNL Virovitičko-podravske županije imali su i nogometaši NK «Mladost» iz Starog Graca, koji su gostovali u Rušanima, kod nogometaša NK «Napredak». NK «Mladost» je od domaćina poražena sa 0:4, a igrači iz Starog Graca ostali su jedini općinski predstavnici u ovom rangu natjecanja jer je NK «Sloga» iz Kladara odustala od natjecanja zbog problema sa odigravanjem utakmica njihovog pionirskog sastava, čime su slogaši izgubili status županijskog drugoligaša.
Rukomet pitoSport
Nakon što su prošloga tjedna, na gostovanju u Velikom Trojstvu, svoj prvenstveni nastup imale članice druge ekipe ŽRK «Pitomača» (igračice rođene 1991. godine i mlađe), ovoga tjedna započinje i prvenstveno natjecanje III. HRL sjever, u kome se natječe prva ekipa pitomačkih rukometašica. Tako je ovoga vikenda u Pitomači trebao biti dvostruki rukometni program no jučer zbog nedolaska druge ekipe ŽRK «Dragovoljac» iz Slatine nije odigrana utakmica 2. kola Međužupanijske rukometne lige Bjelovar, čime je mladim pitomačankama odgođeno i uručenje pehara za osvojeno prvo mjesto u natjecanju ove lige u natjecateljskoj sezoni 2006./2007. godine. Prva ekipa pitomačkih rukometašica u školsko-sportskoj dvorani u Pitomači, u utakmici 1. kola III. HRL sjever, dočekala je rukometašice ŽRK «Mlinar» iz Križevaca i u dobroj utakmici pobijedila gošće sa 30:23. Pitomački sastav u prvenstveno natjecanje ulazi u dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu, budući da je klub napustilo nekoliko igračica, nastupile su: Kovačić, Šimić (10), M.Habijanić, H.E.Habijanić (4), B.Lovrin (5), Begović (1), Kapitan (3), Petković (3), Janeš (3), Veličan, I.Lovrin (1) i Sabolić. Pitomačanke će status trećeligašica pokušati sačuvati uz pomoć nekoliko iskusnijih igračica koje proteklih sezona nisu nastupale, ali su odlučile pomoći mladom pitomačkom sastavu.
Kuglanjekuglanje
Pitomačka kuglana u nedjelju je bila mjesto odmjeravanja snaga kuglača KK «Pitomača» i KK «Ina», u susretu 3. kola III. HKL – zona Požega, a nakon početne domaće pobjede i gostujućeg poraza u prva dva kola, pitomačani su očekivano zabilježili drugu domaću pobjedu od 6:2 (3025:2906), nastavljajući tako nastavak dobrih igara na domaćim stazama. Za pitomačane su nastupili Rakijašić, Hencl (bod), Uremović (bod), Filipović (bod), Kovačić (bod) i Kolar.
Stolni tenisstenis
Pitomača je u nedjelju bila i mjesto odigravanja dva susreta III. stolnoteniske lige za muškarce, u kome su pitomačani prijepodne, u dvorani za male sportove, bili domaćini ekipi STK «Graničar» iz Slavonskog Broda, te su svoje goste pobijedili sa 4:0, dok su poslijepodne pobijedili ekipu STK «Brod», također iz Slavonskog Broda, sa 4:1.
Za pitomačke stolnotenisače nastupili su Valentić, Rešetar, Kaša i Mioč.
Pitomača.hr

Post je objavljen 02.10.2007. u 16:32 sati.