Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

MIROVINA NI ZA LIJEK DOSTATNA

Hrvatska zasigurno ima elemete socijalne države, no postoje ljudi koji u Hrvatskoj zaista teško žive, a oni su uglavnom umirovljenici – rekao je predsjednik PGS-a i saborski zastupnik Nikola Ivaniš na današnjoj konferenciji za novinare koalicije PGS-HSS-HSLS.
Tako Hrvatska broji čak 339 000 umirovljenika koji žive s mirovinom manjom od 1500 kuna, a od toga njih čak 64 000 preživljava sa sramotnih 500 kuna mirovine.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Koalicija PGS-HSS-HSLS započela je upozoravati na problem mirovine pomoću novoga plakata, tiskanoga u nekoliko stotina primjera koji svjedoči da je pad udjela mirovine u prosječnoj plaći sa 43% na 40% od 2001. godine alarmantan- dodao je predsjednik Županijske organizacije HSS-a Ivo Zrilić. Ne treba zanemariti ni činjenicu da taj postotak u susjednoj Sloveniji iznosi relativno visokih 60%. Ne znamo koliko će plakat pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija jer sumnjamo da političari troše svoje dragocjeno vrijeme koje novac znači na gledanje u plakat ili na gledanje onih kojima je kopanje po kontenjerima ili skupljanje boca jedina šansa da nedjeljni ručak.
Dakle koalicija PGS-HSS-HSLS se zalaže za najnižu mirovinu u iznosu od 1500 kuna što bi državni proračun opteretilo za oko 114 milijuna kuna mjesečno (Mislite li da je Vlada spremna toliko izdvojiti za umirovljenike?!) kao i uvođenje nacionalne mirovine, ukidanje zdravstvenih participacija za starije osobe, kućno liječenje, privatne domove i sve ono što bi starijim osobama omogućilo dostojanstven i kvalitetan život.
Jedino što mi primjećujemo svakoga dana u čitavome gradu su prizori poput ovih...

ČEKA LI TO SVIH NAS?
alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" />






Post je objavljen 02.10.2007. u 11:52 sati.