Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Nestala adresa

Svaku večer nekako nerado pratim vijesti na TV i radiju jer mi je muka od nesreće u Kupskoj ulici u Zagrebu. Ne znam niti sam sebi to objasniti dovoljno dobro. Nitko nije fizički stradao i stvar će se vjerojatno dati popraviti; ta u svakom izdanju TV vijesti ima i groznijih stvari.
Niti ne poznajem nikog iz Kupske. U stvari trebao sam upoznati, ali nekako do sada nismo uspjeli.

Nekako mi se čini da je sve to ispod glasa. Možda je tako i zato što smo toliko otupjeli da ne znamo što ćemo s "premalim nesrećama". Pa onda oni koji su samo ostali bez adrese kako u onom stihu kaže Zabranjeno pušenje, ne mogu u ligu prvaka u disciplini nesreće.
Glupo mi je i kad novinari rastežu Grad oko toga. Čini se da su Milan Bandić i holding, daleko ima kuća, reagirali dovoljno brzo, a zapravo i jedini. Doduše, nije mi jasno ono što je danas izjavio Bandićev čovjek Šostar; da, naime, unesrećeni građani moraju ostati u Remetincu gdje jesu i ne mogu koristiti gradske stanove jer da da bi to bilo protivno zakonu. Pa gledajte: ako shvatimo da je zakon loš i ako bismo ga htjeli izmijeniti, onda, što se čeka!

Ne znam zašto, ali nekako često pomislim što bih da moja adresa nestane. Zavrti mi se malo u glavi zbog toga. Ne mogu baš točno pojmiti čega bih se prvo primio. Valjda ne bismo učinili neku glupost, recimo da se pod okriljem noći unatoč zabrani ušuljamo u vlastitu kuću i ukrademo album Životinjsko carstvo, ulaznice za koncert Filma u Kulušiću i obiteljsku fotografiju iz Amerike. Naravno, sve to pod uvjetom da mi je nešto od kuće još uvijek na, ne pod zemljom. Nemam pojma.
Kako bismo provodili večeri u Remetincu? Jel bi sad i mi ovisili o Doris Košta?
A nekako mi je i Doris Košta ko kec na 11. Sad dobro, žena je pekla zanat u nogometnom klubu, zna kako se novac utjeruje i kako se skriva, naučila u praksi od Štimca, Sinovčića i društva. Nekako mi se čini da bi me i to porazilo. A ni ovako izdaleka ne volim ni one trivijalne "da se tako duhovito izrazim" igre riječima s imenom te odvjetnice, još manje nju samu.

I puno drugih stvari ne znam. Zbunjuju me. ALI ZNAM: totalna je svinjarija da šute i HEP i Tehnika. Da šute i sklanjaju dokaze oni koji bi prvi i materijalno i moralno morali odgovarati.
Jel ima itko da natjera HEP i Tehniku da odmah, prije suda i prije formalne raziobe krivice, dakle odmah pomognu ljudima? Naprosto zato jer bi to tako u normalnom svijetu moralo biti.


Post je objavljen 01.10.2007. u 23:15 sati.