Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Rikon


Udruga 3.zmaj predstavila je danas deseti po redu Rikon, konvencija ljubitelja znanstvene fantastike, fantasy književnosti, horora, povijesti i alternativnih znanosti.
Održat će se od 5. do 7. listopada u prostorijama Filozofskoga fakulteta, gornja zgrada, na adresi Omladinska 14. Sadržajem konvencija promiče ljubav prema literarnoj, filmskoj, glazbenoj i likovnoj umjetnosti te na atraktivan i publici pristupačan način predstavlja znanost i znanstvena dostignuća što ih prezentiraju stručnjaci i amateri. Predavanja će se u petak održavati od 18 do 22 sat, a u subotu tijekom cijeloga dana.
Na rasporedu su predavanja - Benedikt Perak: «Levitacije u svjetskim duhovnim tradicijama»
Katarina Peović Vuković: «Gaming kultura», Dražen Fišter: «Alternativni izvori energije», Saša Zelenika: «Nanotehnologija», Ivana Božić: «Povijest otrova i njihova primjena», Danijel Antunović: «Program prevencije poremećaja u ponašanju kod adolescenata igrama igranja uloga» te Josip Ćirić: «Temponauti – logički paradoksi putovanja kroz vrijeme»
Osim njih, predavanja će održati studenti Vedran Vivoda i Milan Perić.
Pokrovitelji manifestacije su Odjeli za kulturu i školstvo i odgoj koji su osigurali financijsku potporu i spavanje u dvorani osnovne škole Brajda dok je Filozofski fakultet osigurao prostorije za održavanje konvencije. Uz predavanja bit će organizirane igraonice, projekcije filmova likovne izložbe i prezentacija streličarskoga sporta.
Posebno je istaknuta radionica izgradnje srednjevjekovnog žičanoga oklopa.
Ulaznica za dva dana koštat će 50 kuna, a za jedan dan 30 kuna. U cijenu ulaznice je osiguran jedan obrok, besplatna cedevita i spavanje.


Post je objavljen 01.10.2007. u 12:23 sati.