Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Unatoć Bandićevom obećanju, problemi ne da nisu rješeni nego su se nagomilali


Foto: Nina Đurđević/cropix

22. rujna 2007 Milan Bandić izjavio je samouvjereno da će problem zatrovane vode na Vrbanima III biti riješen u roku od 7 dana. Taj rok istekao je u ovu subotu, no problem nije ni blizu rješenja. I ne samo da problem nije blizu rješenja već se u proteklih tjedan dana dogodilo urušavanje Kupske ulice, urušavanje Kvaternikove ulice i puknuće magistralnog cjevovoda kod robnih terminala starog ni dvije godine. Svi ti događaji logična su posljedica zanemarivanja struke i kršenja pravila.

Za urušavanje ulica krivi su bez sumnje građevinari i investitori koji nisu poštovali pravila struke, ali i gradska uprava koja bez ikakvih kriterija prenamijenjuje zemljišta u građevinska ili izdaje dozvole svakome tko želi nešto izgraditi. Jednom kad se dozvola izda građevinar praktički može raditi što god želi jer inspekcije uopće ne obilaze gradilišta. Da je samo jednom građevinska inspekcija izašla na gradilište u Kupskoj ili Kvaternikovoj ulici odmah bi bilo jasno da se radovi izvode protivno projektu.

Puknuće pak magistralnog cjevovoda spada u loše obavljene radove, a krivica za takve radove nije samo na Vodoopskrbi koja je izvodila radove, već i na samome Milanu Bandiću koji je prije dvije godine mahnito marširao gradom i izdavao zapovijedi da se kor za izradu radova treba skratiti. To što su Bandića pokušali upozoriti da se neke stvari ne mogu skratiti, njega jednostavno nije bilo briga. Tada je Milan Bandić bio najveći stručnjak i razumio se u sve. Nije bilo pitanja na koje Bandić nije znao odgovor ili kako se što radi.

Danas kad smo počeli osjećati rezultate Bandićizma, on mijenja ploču i izjavljuje da nije stručnjak i da pustimo institucije da rade svoj posao. Ako nije stručnjak, zašto onda nije pustio stručnjacima da rade svoj posao i prije? Umjesto toga, Bandić je najurio sve stručnjake iz gradske uprave koji su mu se suprotstavili jer nisu željeli preuzeti odgovornost za Bandićeve nesuvisle zamisli. Sad kad više nema na koga svaliti krivicu, Bandić se obrušava na novinare i unosi im se u lice izjavljujući da nitko nije toliko s građanima Zagreba, kao on… Milan Bandić.

U međuvremenu, navodno stručno i nezavisno tijelo Zavoda za zaštitu spomenika kulture postupilo je po željama Bandića i Horvatinčića te čak 200 kuća na potezu od Kvatrića do Tuđmanovog trga uvrstilo u kategoriju kuća koje se smiju srušit. Koliko će još usput kuća biti slučajno porušeno kad počnu i ta rušenja, nije poznato.

Post je objavljen 01.10.2007. u 09:22 sati.