Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

Cobra (1986)

Trailer
Režija: George P. Cosmatos
Scenarij: Paula Gosling,Sylvester Stallone
Uloge: Sylvester Stallone,Brigitte Nielsen,Reni Santoni,Andrew Robinson,Brian Thompson,John Herzfeld...
Žanar: Akcijski,Triller
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Mariona Cobrettij zvan Cobra , je najopasniji policajac u čitavoj Americi, nosi čaćkalicu u ustima, ima kobru na pištolju,auto koji ima turbo,skoro nikad ne skida cvikse,nosi kožne rukavice i ne podnost ničija sranja. On je policajac koj dobija samo usrane poslove i uvjek ih rješi da netko završe mrtav, pa zato se svađa često sa svojim šefom i ima problema s medijama. BTW u gradu vlada panika zbog ubojce kojeg nazivaju Nightslasher,jer noču ubija žrtve svojim nožem. Nightslasher i njegova ekipa sve rade dobro dok ih ne otkrije slučajem žena zvana Ingrid. Ta žena je zbog toga u velikoj opasnosti,jer ubojce ne žele da se otkriju niihove namjere, pa je žele ubit, no njima je nažalost na put stao Cobra koj mora zaštititi Ingrid i rješiti Nightslasher slučaj na svoj način.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Dok sam pogledao ovaj film kao klinac negdje sa 7 godine bio mi je odličan , jednostavno legendaran film. A sada dok sam pogledao film prije četri dana samo mi je ostao legendaran film , ali to ne znaći da je loš uradak dapaće Cobra je vrlo zabavan film. Najveći problem je priča. Priča se fura kao neki triler u trenutcima, no na kraju ništa osobito ne otkrivamo u njoj. Negativci su slabo razvijeni i kolju ljude zato da uspostave novi svjetski poredak. Znači priča je sranje,no u ovom filmu akcija i par dobrih scena pojedu priču. Akcijskih scena ima puno i scene su odlčno snimljene ,dosta nasilne i ne previše eksplozivne kao u Rambu 3 ili komične kao u Commandou . Fan sam Sylvester Stallone ,no on nažalost je često drven u nekim filmovima, ovdje je bio ok. Nije trebao puno pričati i glumiti , većinom je izgledao cool i rekao par dobrih one-linera. Ostala glumačke postave je bila prolazna(cool mi je bilo vidjeti Andrew Robinson u filmu budući da su mi Dirty Harry i Hellraiser super filmovi). Redatelj ovog uratka George P. Cosmatos je režirao isto zabvan nastavak Rambo 2 i odličan film Tombstone, no kako god čovjek je dobar redatelj i ovdje obavlja dobar posao(šteta jedino što je umro s vremenom). Za pohvalu u filmu je i soundtrack,paše uz atmosferu i način snimanja,no ipak nije nešto što bi si skinuo s interneta i slušao.

Cobra nije previše pametan film jer ima glupu priču,no ima puno cool scena i dosta akcije,pa je zabavan film ako se ne shvati previše ozbiljno. Svakako preporučujem film fanovima akcića poput Commando i Rambo nastavaka.

Ocjena 4/5

Zanimljivosti i ostalo
-Dok je Sylvester Stallone pristao igrati glavnu ulogu u Beverly Hills Cop (1984) dosta je vremena proveo u popravljanu scenarija i imao namjeru da film bude nabrijani akcić,no studijo nije mogao priuštiti njegove zahtjeve za film. Na kraju je odustao od Beverly Hills Cop filma i svoje ideje iz scenarijka prebacio na ovaj film.
-Auto 1950 Mercury koj je Cobra vozio je zapravo jedan od auta koj posjeduje zvjezda Sylvester Stallone.
-Andrew Robinson i Reni Santori su radili prije 15 godina zajedno u filmu Dirty Harry. Reni Santoriev lik Gonzales se čak zove jednako u Dirty Harry i Cobri. Zanimljivo je još da je Cobra kao i Dirty Harry policajac koj dobija poslove koj nitko drugi ne želi. Ovo je pomalo rip off Dirty Harrya, no ajde kao da je išta orginalno.
- Nightslasher je ubijao "Kobra" nožem

Post je objavljen 30.09.2007. u 19:08 sati.