Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

San Miguel

Evo, jucer smo svecano proslavili blagdan sv. Mihaela, u jednoj od 3 nase zupne crkvice - San MigueluĦ Najzanimljivija mi je bila procesija poslije sv. mise, kada su nosili kip San Miguela, zasipali ga laticama ruza, i usput cijelim putem ispaljivali svjetlece rakete, uz zvuke harmonike, tako da je bilo doista veselo, zivopisno i - latinoamericki : )
Istovremeno sam se sjetila i brojinih procesija u kojima sam sudjelovala u domovini, posebno upecatljivo ljetosnje procesije u Splitu na blagdan sv. Duje, kada je otvorena nova riva, a latice ruza su me posebno podsjetile na nase tijelovske procesije, pa sam se tako najvise sjetila tjelovske procesije u Pregradi 2005. godine, kada smo bivski bogoslov Rusin Mirko i ja s p. Lukom sudjelovali u toj procesiji, i kad smo upoznali dragu obitelj Strabic, koji su poslije puno pomagali p. Luki, i p. Luka je krizmani kum njihovom malom Kristijanu, pa sam se ovdje iz Ekvadora uz molitve za p. Luku, posebno sjetila i te drage obitelji, Mirka i njegova Ruskog Krstura, a naravno i slavljenika toga dana - posebno p. Mije Nikica, v. Mihovila Filipovica...A i predsjednik Ekvadora - Rafael Correa, je imao imendan, pa sam i njega preporucila, posebno uoci danasnjih izbora, dok su sve sestre iz nase male Zajednice Krista Misionara Molitelja isle glasovati, a ja imam priliku barem malo vam se javiti.
A danas ce nam u posjetu doci i talijanski misionar p. Antonio, koji svake srijede ujutro drzi sv. misu za nase ucenice, a to nam puno znaci, jer ovdje nema niti zupnika, pa s. Lenka i njene sestre imaju posla preko glave, kako bi u sve 3 crkvice odrzavale molitvene susrete, s. Lenka obavlja i sve poslove zupnog ureda, cak ima odobrenje i za dijeliti sv. pricest, jer inace ljudi ovdje ne bi imali prilike za to. Neki dan nas je posjetio i nadbiskup Quita - mnsr. Raul Vela (koji je ovdje kao nas kard. Bozanic), o cemu cu objaviti clanak cim uspijem, i koji nas je sve ocinski blagoslovio i podrzao u radu, raspitujuci se i o Hrvatskoj, spominjuci i kardinala Stepinca, zakljucivsi da je to sigurno jako dobra zemlja. A meni je posebno znacajno bilo njegovo prezime - sto na spanjolskom znaci i svijeca, i bdijenje, i jedro, jer je on tim svojim posjetom i podrskom, da veliki poticaj radu sestara, koje ovdje doista mukotrpno veslaju u skoro nemogucim uvjetima, i njegov posjet je doista bio kao jedro za taj camac, ili kao novi plamen svijeci koju sestre silnim trudom odrzavaju da tinja...I kojoj svaka vasa molitva daje novog zaraĦĦĦ

Post je objavljen 30.09.2007. u 16:39 sati.