Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Vlada RH odlučila oteti najmanje 150 milijuna kn zaposlenima u INA-i

Namjerno baratajući s napuhanom brojkom od 48.500 polagatelja prava na kupnju povlaštenih dionica Ine, Vlada RH je odredila maksimalni paketi od samo 18 povlaštenih dionica po zaposleniku. Odlukom su isključeni preminuli kao i oni zaposlenici čije su se tvrtke sa svojom ukupnom imovinom izdvojile Iz Ine, tako da je stvaran broj zaposlenih i ranije zaposlenih za oko 20.000 manji.

Vladi RH, koja je većinski vlasnik Ine, taj je podatak bio poznat pa je u odluci suprotno Zakonu o privatizaciji Ine odredila da će se u drugom krugu prodaje veliki dio od 700.000 povlaštenih dionica prodati bez povlastica ili će ih Vlada zadržati u svom vlasništvu. U Ini je sada zaposleno oko 15.000 radnika. Na javni poziv Ine da ranije zaposleni dostave potrebnu dokumentaciju kao dokaz za vrijeme provedeno na radu u Ini, javilo se nešto više od 9000 ranije zaposlenih, uglavnom umirovljenika. Kada bi se svi zaposleni i ranije zaposleni do sada evidentirani, odazvali na poziv za kupnju dionica u prvom krugu, bilo bi prodano samo oko 350.000 dionica.
Time će Vlada RH zaposlenima i ranije zaposlenima u Ini oteti najmanje 150.000.000 kn. a ako se uzme u obzir da osnovica za posebne popuste nije nominalna cijena od 900,00 kn po dionici onda je ta otimačina višestruko veća.

Biti će to finale privatizacijske pljačke radničke imovine od početka pretvorbe Ine pa do danas. Zajednica udruga umirovljenika iz Ine već preko godinu i pol dana uzaludno traži dijalog o ovom problemu s potpredsjednikom Vlade gos. Damirom Polančecom.

Zajednica, udruga umirovljenika iz INE
Predsjednik Zajednice Božidar Pintarić


Post je objavljen 30.09.2007. u 13:07 sati.