Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shakiraillegal

Marketing

Bill Clinton priredio odličnu zabavu

Nakon što je protekle sedmice održao samit filantropskog karaktera kako bi sa svojim gostima, mahom ličnostima iz svijeta slavnih i utjecajnih govorio o svjetskim problemima, domaćin samita, bivši američki predsjednik Bill Clinton, učinio je ono što svaki pravi domaćin i radi – priredio je odličnu zabavu za sve goste.

Na jednom mjestu, u kazalištu Apollo u subotu, sreli su se političari, glazbenici, glumci kako bi zajedno sa bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom razgovarali o svjetskim problemima i o aktivizmu mladih, prenosi AP. Na Clintonovu zabavu došli su i Bono, Chris Rock, i Alicia Keyes, a zabava je priređena po završetku samita "Clinton Global Initiative“.


"Želimo da mladi prestano biti tako pasivni, želimo da aktivizam ponovo postane cool“, objasnio je Chris Rock, američki glumac i komičar koji podržava Clintonovu inicijativu.

Na trodnevnom samitu koji je u organizaciji Billa Cliontona održan prošle sedmice, doneseno je 245 pismenih obaveza koje su potpisali svi učesnici samita, a u vezi su sa borbom protiv zaraznih bolesti, krčenjem šuma i obavezom i pravom na školovanje.


'Giving - Live At The Apollo' (Discussion) - September 29



'Giving - Live At The Apollo' (Performance) - September 29



'Giving - Live At The Apollo' (Backstage) - September 29


Pogledaj kako Shakira drži govor



Shakira je pjevala tri pjesme : Underneath you clothes, Hips dont lie i Inevitable

Ovdje pogledajte nastupe UYC, Inevitable and HDL

Nove poteze svoje dobrotvorne organizacije Latin America in Solidarity Action Shakira je najavila na sastanku o klimatskim promjenama kojeg je u New Yorku organizovao bivši američki predsjednik Bill Clinton, a tom se prilikom dotakla brojnih socioloških problema kojima se i dalje želi baviti. "Djeca izložena nasilju trenutno su mi prioritet što se tiče aktivizma, i želim svu svoju energiju usmjeriti na to važno pitanje", najavila je pred svjetskim čelnicima i stručnjacima.

Već po osnivanju organizacije, najavila je kako će se "svim silama boriti protiv umiranja nedužne djece", a to je, po njenom mišljenju, pozitivna strana slave. "Ako nešto i uspijem promijeniti, onda sve moje pjesme, albumi i koncerti dobijaju viši smisao", izjavila je Shakira, koja je u svijetu prodala više od 50 miliona primjeraka albuma.





Post je objavljen 30.09.2007. u 12:05 sati.