Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blistavuslavi

Marketing

JEBI SE SVIJETE I STIDI ! !

Vijeće haškog "suda" objavilo je presude Vukovarskoj trojci. Veselin Šljivančanin dobio je samo 5 godina, Mile Mrkšić dobio je maksimalnih 20 godina, a Miroslav Radić je oslobođen.
Sva trojica pripadnika Jugoslavenske narodne armije glavni su krivci za masovni pokolj počinjen na Ovčari 20. studenoga 1991., nakon pada Vukovara.
Mile Mrškić proglašen je krivim za kazneno djelo pomaganja ubojstava, mučenja i okrutnog postupanja i dosuđena mu je kazna od 20 godina zatvora.
Šljivančanin je proglašen krivim za kazneno djelo pomaganja mučenja i okrutnog postupanja prema zarobljenicima na Ovčari te mu je dosuđena kazna od pet godina zatvora.
Kapetan Miroslav Radić oslobođen je po svim točkama optužnice.
Image Hosted by ImageShack.us
U najmanju ruku ispada da se od ovoga svega ništa niti nije desilo:
- 15.000 civila bilo je do zadnjeg dana u Vukovaru. Među njima je bilo i 3500 djece. Oni su dočekali okupatore, koji su od žena i djece razdvojili muškarce, koje su pobili ili poslali u logore.
- 13 policajaca koji su se borili na području Vukovara još uvijek su na popisu nestalih osoba i ne zna se što je s njima.
- 14.500 agresorskih vojnika poginulo je tijekom napada na Vukovar. Neprijatelju su branitelji uništili više od 400 oklopnih vozila, a srušili su i 27 agresorskih zrakoplova.
- 52 masovne grobnice dosad su pronađene u Vukovaru i okolici, a ekshumirano je 2000 žrtava, od kojih je 1688 identificirano.
Image Hosted by ImageShack.us
- 6 godina imala je najmlađa žrtva silovanja u zloglasnom logoru u Stajićevu. Najstarija je bila baka od 80 godina.
- 12 hrvatskih redarstvenika masakrirano je i poginulo u zasjedi u Borovu Naselju 2. svibnja 1991. godine.
- 86 djece poginulo je u Vukovaru. Ukupno je poginulo oko 1100 civila i oko 600 branitelja. Ranjeno je 2500 ljudi.
- 40 ranjenika svakoga je dana stizalo u vukovarsku bolnicu. Hodnici, podrum i sobe bile su pune ranjenih Vukovaraca.
- 29.758 predmeta iz vukovarskoga gradskog muzeja opljačkali su srpski agresori. Više od 800 predmeta okupatori su uništili.


- 22.000 Vukovaraca neprijatelj je protjerao. Povratak je počeo 1998. godine, a dosad se vratilo oko dvije trećine prognanika. Nekima još uvijek nisu obnovljeni domovi.

Stotine ljudi još i danas sanja krikove svojih najmilijih koji su stradali na Ovčari. Nema te kazne krvnicima koja bi im vratila njihove bližnje. Sramotno mala presuda za njih je uvreda!


SKANDALOZNOM presudom Haškog suda Miroslav Radić danas je oslobođen svih optužbi za zločine počinjene na Ovčari, a sutra bi mu se na slobodi mogao pridružiti i Veselin Šljivančanin.

Šljivančanin je, naime, već odslužio četiri i pol godine zatvora, od pet na koliko je osuđen, pa će njegovi odvjetnici sudu predati zahtjev za njegovim oslobađanjem koji će temeljiti na njegovom dobrom vladanju u pritvoru i činjenici da je više od dvije trećine svoje kazne već odslužio.
Haška presuda "vukovarskoj trojki", već je sama po sebi sramotna, a ovim je dobila još jednu novu dimenziju.
DUŠE NEDUŽNIH VUKOVARACA VRIŠTE NAD OVOM PRESUDOM, ALI POSTOJI BOŽJI SUD I NJEMU NEĆETE IZBJEĆI ! !

Post je objavljen 29.09.2007. u 16:18 sati.