Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hondapower

Marketing

''Netko mora nastaviti ostvarivati snove'' Soichiro Honda

HONDA DAY temperamentan skup u organizaciji amd matulji racing i rutinga na automotodromu Grobnik

Honda ispunila strast za brzinom


Honda day, tradicionalno okupljanje zaljubljenika u Hondine motocikle i automobile održano je, u vrelini zadnjih dana lipnja, na Automotodromu Grobnik. Treba li dvojiti – bio je to pravi spektakl kojem je zajednički nazivnik strast za brzinom.

Naime organizator sportsko-nadzornog dijela manifestacije bio je AMD Matulji Racing dok se za logistiku na dva i četiri kotača pobrinuo Ruting, glavni uvoznik najtemperamentnijih japanskih proizvoda za Hrvatsku. Gosti su pak bili sve brojniji hrvatski Hondisti, predstavnici cjelokupne dealerske mreže te novinari.

Svakako, kada je brzina u pitanju, pretjerana organizacijska filozofija i nije potrebna, treba "samo" moći izdržati sve zajedno držati u granicama do koji se se strast za brzinom ne otima kontroli. No, kako smo već istaknuli o tome je brinula standardna, dobro uhodana postava Automotodroma kao i djelatnici Matulji Racinga.

Ruting je pak ovako značajno okupljanje iskoriostio za domaću prezentaciju najnovije generacije Honce Civic Type R, temperamentnog bolida snage 201 KS koji omogućava iznimne užitke u vožnji. Štoviše, upravo se njegov pravi karakter i ogleda na pisti što je oduševilo sve koji su probali vožnju s njime.

Prisutni su imali priliku provozati se i natjecateljskim Type R-ovima s kojima se vozi i Prvenstvo Hrvatske ali ne u ulozi vozača već isključivo kao suvozači provjerenih pilota Alena Perušića i Andreja Poropata. Da sve ne bi bilo samo na jurnjavi, novinarima je organizirana i vožnja spretnosti u kojoj je pobjedio novinar Moto kluba Kristijan Valentak dok je fotoreporter Novog lista Sergej Drechsler zauzeo odličnu drugu poziciju.


Spektakl na granici mogućeg, vožnja motocikla u suprotnosti sa zakonima fizike bez daha je ostvaio sve koji su imali sreću uživati u akrobatskom "stund showu" Nine Šarina Pakya iz Splita. Uz mnogo dima iz spaljenih guma svo je vrijeme djelovalo kako su Paky i Honda zapravo simbiozom zapravo sjedinjeni u jedno biće.

Kraj spektakla bio je također vrlo zanimljiv jer je svim vlasnicima automobila i motocikala Honda omogućena vožnja grobničkom pistom. Sve u svemu, fešta kakva se samo poželjeti može, druženje s Hondom i brzinom, provala adrenalina i nasmješena lica. Treba li što više?





Post je objavljen 28.09.2007. u 21:33 sati.