Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekamibudeporijeci

Marketing

Dragi naš profesore Nikola



Mons. dr. Nikola Dogan, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu i kanonik Stolnoga kaptola, preminuo je u subotu 22. rujna 2007. god., oko 23 sata, u Kliničkoj bolnici Osijek od posljedica moždanog udara, u 63. godini života i 36. godini svećeništva.


Zajednica bogoslova i studenata duboko pogođena Vašom smrću, želi vam nešto reći. Reći ono što puno puta nije stigla dok ste bili s nama. Ono što se puno puta smatra da nije potrebno govoriti, što je katkad toliko teško prevaliti preko usana, a to je tako jednostavna riječ – HVALA. Hvala Vam za sve što ste nam pružili kao dekan, profesor, odgojitelj, svećenik, kao prijatelj. Pet slova je doista malo da bi se iskazati moglo ono što svaki od nas osjeća. Zidine fakulteta i bogoslovnog sjemeništa u Đakovu su bez Vas prazne. Vaša znamenita prisutnost je doista ispunjala, jednom posebnom toplinom i veličinom svaku prostoriju gdje ste dolazili. Gdje ste bili Vi tu se učilo, molilo, radovalo.
Hvala Vam za svaki minut koji ste nam posvetili nastojeći od nas učiniti prave teologe, prave poznavaoce Sv. Pisma, Božanske Objave, Crkve Kristove, a najviše što ste od nas htjeli stvoriti dobre i čestite ljude. U ovom trenutku Vam obećavamo da ćemo nastojati biti dobri i marljivi studenti i da ćemo se uvijek sjećati svih vaših životnih savijeta.
Kako sve kršćane povezuje snaga molitve zauvijek ćemo molitvom ostati povezani s vama. Malo je ovo riječi da bi iskazali sve što osjećamo ali znajte zauvijek vas volimo. U svojim predavanjima tako ste snažno isticali neizmjernost Božje ljubavi. Vjerujemo da je tako iako je pred misterijem smrti nemoćno svako maštanje. Vjerujemo da nas je Bog stvorio za taj blaženi cilj, cilj u kojem ćemo zauvijek biti u Njegovoj ljubavi.

Puštamo Vas tom cilju.

bogoslov Ladislav Dort,
u ime studenata i bogoslova KBF-a u Đakovu





U rajske dvore odveli te anđeli,
i ti s Lazarom, nekoć ubogim,
život imao vjekovječni!!!




Post je objavljen 28.09.2007. u 00:36 sati.