Phuture / Phuture303 (Trax records / Chicago)
,pot313.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pot313

Marketing

Phuture / Phuture303 (Trax records / Chicago)

...The originators of Acid House!

phuture303

Phuture je skupina u elektronskoj glazbi koja je krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, pokretanjem vala acid house-a, korjenito promjenila lice house glazbe. Grupu su oformili DJ Pierre, Spanky (Earl Smith Jr.) - synthesizer fan, i Herb Jackson 1985. godine. Dvije godine kasnije, 1987., su sa singlicom "Acid Trax" svjet plesne glazbe okrenuli naglavačke. S njom su stvorili veliku ostavštinu u razvoju Chicago house-a jer je ta stvar odredila i bila početak nastajanja zvuka acid house-a koji je u to vrijeme zaista bio revolucionaran.

Svoje slobodno vrijeme su provodili radeći stvari koje bi DJ Pierre puštao u svojim setovima po poznatim Chicago klubovima. Nakon što su se malo bolje upoznali s radom na Roland TB-303 sintisajzeru (napravljenom kao bassline generator za solo gitariste), trio je završio stvar koju su isprva nazvali "In Your Mind". Po prvi puta je široj javnosti prestavlja DJ Ron Hardy u legendarnom klubu Music Box, gdje ju je u istoj noći pustio 4 puta i tako je novi fenomen bio rođen. Stvar je napravila veliki bum i među ekipom postala poznata kao "Ron Hardy's Acid Track". Nakon toga su je ponovo obradili u suradnji s Marshall Jefferson-om. Singl je izdan na Trax Records-u 1987.godine i biva točka koja dijeli Chicago zvuk na vrijeme prije i vrijeme poslije singla “Acid Track". Stvar je postala jedna od najvećih house stvari ikada, a poslije njenog izlaska i uspijeha tržiste je bilo preplavljeno stotinama imitacija. Nakon proboja na britansko tržište singl izaziva ludilo po klubovima koje do kraja desetljeća prelazi u rave pokret. Može se slobodno reći kako je “Acid Track" imao jako veliki utjecaj na dancefloroove diljem svjeta.

303

Sa svojim drugim hitom "We Are Phuture" status grupe raste te postaju lideri acid house scene. Nakon što su izdali "We Are Phuture", Herb Jackson napušta grupu, a njega zamjenjuje Roy Davis. Godinu poslije grupa je u stanju mirovanja, Dj Pierre odlazi u New Jersey nakon svog klupskog hita 'Pfantasy Girl'. Od tad se nije ništa čulo od njih sve do 1990. godine kada izdaju 'Rise From Your Grave'. Nakon uspjeha te stvari Dj Pierre napušta grupu i koncentrira se na solo karijeru, te se seli u New York, a umjesto njega u grupu dolazi Damon Neloms (aka Professor Trax). Phuture u sastavu Spanky, Roy Davis, DJ Skull (Ron Maney) i Damon Neloms 1992. godine snimaju "Inside Out", a nakon toga grupa opet postaje neaktivna par godina.

Godine 1996. Phuture se vraća kao Phuture 303, a godinu nakon toga izdaju album Alpha & Omega (1997) na etiketi Perspective nakon čega Roy Davis i Dj Skull također napuštaju grupu gradeći svoje solo karijere. Album Alpha & Omega je njihov debi album, koncentriran je na funk koji je svojstven klasičnoj house glazbi. Spanky i Professor Trax su odlučili zadržati grupu, te kao duo su izdali moćnu stvar 'Acid Soul' (1997) na Djax Up Beats-u.

Također su, za najpopularniji belgijski label Music Man, izdali album 'Survivals Our Mission' (2001). Taj album je obilježen suradnjom DJ Pierre-a s grupom radeći na novoj verziji legendarne Lil Louis (acid-house pionir) stvari 'Blackout'. Album odiše i ostaje na liniji izvornog duha i zvuka njihovog početnog stvaranja. Survivals Our Mission je sadržavao najbrojniju Phuture produkciju do tad. Minimalni i tribalni ritmovi stvari ‘Pro-Traxx Rhythm’ ‘Metal Percussions’ i ‘Tribal Tek’ čine jedinstveni Phuture stil i kreativnost, dok ‘2001’ i ‘Northern Lights’ pokazuje njihovu dublju stranu, ali ne gubeći osjećaj za plesne podije. Ovaj album pretače mnoge europske linearne elemente u Chicago okvir. Mogu reći da je to vrlo uspješan hibrid što se može vidjeti u stvarima 'Riden' i 'Vintage Drums'. Album sadrži 15 stvari koje su na vinilima izdane u tri djela (mmlp11-1, mmlp11-2, mmlp11-3).

Nesto od produkcije mozete poslusati OVDJE

PHuture will survive!

Post je objavljen 27.09.2007. u 13:13 sati.