Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kosarkas10

Marketing

CIBONINA POBJEDA NA FESTIVALU KOŠARKE U DARDI

sretanHrvatski prvak Cibona gostovala je sinoć (srijeda) u Dardi i ubilježila pobjedu od 73:100cry nad našom momčadi, aktualnim prvakom A-2 lige Istok. Veze između dva kluba počele su se stvarati još prošloga ljeta na Bjelolasici, gdje su obje ekipe imale bazične pripreme i dogovorile održavanje utakmice kojom bi hrvatski predstavnik u Euroligi dao svoj doprinos popularizaciji košarke u Baranji.
Image Hosted by ImageShack.us
Kod Cibone su najveću minutažu imali igrači iz drugod Ciboninog plana – Vedran Vukušić, junior Filip Krušlin i Vedran Princ, koji su ukazano im povjerenje i te kako iskoristili, pogotovo dvojica prvospomenutih. Naime, dok je na terenu bila prva ekipa Cibone u sastavu Kelleythumbup, Ayuso,naughty Warrenyes, Krasić i Andrićpjeva, domaćin je angažiranom igrom parirao slavnom gostu, no Cibonine rezerve su očekivano bile vidno motiviranije za ovaj susret te su upravo one napravile razliku. Kod naših su najbolji bili oni najiskusniji, centar Mato Mucićthumbup i krilo Zvonimir Ridlpjeva, za kojeg obrana Cibone nije imala rješenjahrvatska.
Image Hosted by ImageShack.us
Najatraktivniji igrači zagrebačke momčadi – Kelley, Ayuso i Warren – još su dugo nakon utakmice bili meta baranjskih mališana u potrazi za autogramima i fotografijamawavewave.
"Sretni smo što nam je Cibona došla u goste, to je velika promidžba za košarku u Baranji. Činimo velike napore da uđemo u prvu ligu, nadam se da ćemo u tome i uspjeti, no jasno je da nije ovo protivnik kojem mi možemo ozbiljno parirati. Igramo na dosta jakih turnira i kroz njih tražimo formu za početak sezone. A-2 liga Istok je jača u odnosu na lani i nadamo se da ćemo kroz sudjelovanje u njoj izgraditi igru koja će nas uvesti u prvu ligu", riječi su trenera Darde Renata Martinkasretanpartynjami.
Dardu u subotu i nedjelju, 28. i 30. rujna, očekuje domaćinstvo jakog međunarodnog turnira na kojem će sudjelovati Sloboda Dita iz Tuzle, Dombovar iz Mađarske te Crikvenica. "Nadam se da će publika doći u jednakom broju kao večeras, a mi ćemo učiniti sve kako bismo osvojili turnir." Domaća momčad otvara turnir utakmicom protiv gostiju iz Mađarske, od koje je već izgubila u pripremama za predstojeću sezonu. "Bili smo bez petorice jako bitnih igrača, vjerujem da bismo ovaj vikend mogli biti kompletni. Mađari su atraktivna momčad, imaju četiri Amerikanca, publika će svakako imati u čemu uživati."hrvatskahrvatskahrvatska.
Trener Cibone Joke Vranković bio je kratak: "Drago mi je zbog gostoprimstva ovih ljudi iz Darde što smo ovamo došli i odigrali ovu utakmicu. Dužnost najboljih hrvatskih klubova je na ovaj način pomoći u popularizaciji košarkaškog športa."hrvatska.




Post je objavljen 27.09.2007. u 11:44 sati.