Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fsrtrsat

Marketing

Održana duhovna obnova Područnog bratstva na Košljunu

Tradicionalna jesenska duhovna obnova Područnog bratstva održana je na Košljunu od 14. do 16. rujna. Domaćin duhovne obnove bili su košljunski franjevci a predvoditelj fra Bernardin Škunca.

Dojmovi ministre našeg bratstva s. Nade Hlača:

Sveti nam Franjo radosno i jednostavno svoje djelovanje svjedoči i danas po svojim zaljubljenicima u Njega. Košljun nam je razotkrio svoje «lice» kao oazu Franjine prisutnosti. Tako možemo reći za naš boravak na duhovnoj obnovi. Zajedništvo onih koji žive svoju vjeru, koji ju žele probuditi, koji čeznu za ostvarenjem svoga života i poslanja u ovom svijetu a pripadaju Obitelji sv. Franje Asiškog, čine zaista radosno zajedništvo uza sve svoje životne križeve.
Predavanja patra Bernardina Škunca o fenomenu globalizacije u današnjem svijetu i o kršćanskoj globalizaciji koja nosi obilježja franjevačke duhovnosti izvorno sv. Franje i sv. Klare, donose nam zaista novinu i unutar Crkve danas.
Franjinu djecu krasi životna radost i jednostavnost, a tek kad se nađu zajedno na prostoru otoka kao što je Košljun i domaćina franjevaca, kojima je život bogat u jednostavnosti i skromnosti svakodnevnog življenja, doma, molitvi i svetog prostora gdje se svakodnevno služi sveta misa. Kako da mi ne doživimo obnovu svoje vjere, kad se nađemo kao svoj na svome u duhovnosti Svetog našeg Oca Franje?!


Post je objavljen 16.09.2007. u 21:40 sati.