Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/croatiasoccer

Marketing

Šest Komada Amaterima sa Pirineja

Napisala:Antonija Pavlić, Copyright 2007
Foto:RTL televizija


Šest komada u mreži amatera s Pirineja


U Andori La Velli Hrvatska je morala osvojiti nova tri boda, pogreška bi nas skupo stajala, a mogla je donijeti puno. Bila bi sramota izgubiti utakmicu protiv Amatera, posebno od reprezentacije od koje se u budućnosti očekuu velike stvari s ovom generacijom. Nameću se mnoga pitanja, ima li Hrvatska bolju reprezentaciju i boljeg izbornika od generacije '98, kakav rezultat možemo očekivati od nadolazećeg Eura, ako se plasiramo itd...

Utakmica nije počela idealno. Rezultat od šest naprama nula ne pokazuje igru prve polovice prvog poluvremena. Andora se požrtvovno branila, a izabranici Slavena Bilića nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti. Sve to, popravio je sjajni Dario Srna, koji je prvi zatresao mrežu domaćeg vratara Kolda iz slobodnjaka sa 35 metara, i zatim se sve otvorilo. Sijevalo je sa svih strana. Mladen Petrić sjajnom predstavom, ponovno iz slobodnog udarca pogađa za 2:0 a prvo poluvrijeme ponovno završava Petrić na asistenciju Kranjčara.

Na poluvremenu umjesto Petrića i Modrića ušli su Pranjić i Balaban. Pranjić je dokazao da je klasa i da je dostojan hrvatskog dresa. U 49 minuti Niko Kranjčar povisuje na 4:0 i igra Andore potpuno se raspada. Sijevalo je sa svih strana, i moglo je završiti puno većim rezultatom.
Pranjić još jednom asistira, ovaj put za prvijenac Ivana Rakitića u hrvatskom dresu. Nakon lošeg udarca Balabana, Eduardo Da Silva, loptu je pospremio u mrežu i nametnuo se kao najozbiljniji kandidat za najboljeg strijelca kvalifikacija.

Do kraja utakmice, Andora je imala nekoliko prigoda, ali ništa ozbilnije, Hrvatska je u "radnom" tjednu uspjela sa svojim naumom, sa svojim ciljem. Osvojila je svih pest bodova i ostala na prvom mjestu skupine.
Sljedeću utakmicu na Stadionu Wembleyu u Engleskoj čekaju nas Englezi koji se, vjerujemo žele osvetiti za poraz na Maksimiru.

Post je objavljen 26.09.2007. u 17:31 sati.