Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/4animals

Marketing

Psi - vodiči slijepih...

Pogledala sam jedan filmić na 24 sata i odmah sam se sjetila ideje za post


U zadnje vrijeme sljepim ljudima pas je vrlo potreban. Pas se u školi uči prelaziti cestu,podizati premdete i druge razne neredbe tako da kada dobije svog novog, najboljeg, slijepog prijatelja mora znati sve naredbe i slične stvarčice.
Pas se školuje 6 do 8 mjeseci, a također i sam vlasnik mora znati kako psa "kretati" i treba znati osnovne naredbe koje daje putem posebne ogrlice. Pas također mora znati naredbe putem ogrlice (normalno) zato jer ih mora izvršavati.
Pas u tih 6, 8 mjeseci nauči traženje autobuskih stanica, tramvaja, pješačkih prijelaza, mra znati zaobilaiti predmete. Također se pas uvjek treba znati snači u slučaju neke nezgode, snijega ili sličnoga.

Znači kada završi školovanje psa vlasnik mora nauiti sve naredbe koje pas zna i potrebno je nekoliko tjedana rada s sljepom osobom da bi pas i vlasnik uspostavili dobar odnos.

Više na psi vodići
Također kada sam bila na sajmu u Zagrebu kupnjom kape sam donirala novac školi za pse vodiće i vidjet ćete na njihovoj stranici da nemaju dovoljno sredstava i sl. i da su im bilo kakve donacije dobrodošle.

I obavezno pogledjte ovaj filmić - tužno ili smješno... Hehe
klik



Post je objavljen 26.09.2007. u 10:41 sati.