Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Operacija dijaspora - uncovered


Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Današnji Jutarnji list objavio je tekst o HDZ-ovoj operaciji „Dijaspora“ kojoj je cilj maksimalnim animiranjem biračkog tijela, prvenstveno u Bosni, osvojiti što veći broj mandata u Saboru s obzirom da broj zastupnika iz dijaspore najviše ovisi o broju birača koji se odazovu. Ovdje objavljujemo dokument koji je bio osnova za tekst u Jutarnjem listu.

Ono što ne piše u tekstu Jutarnjeg lista je da se registracija birača ne mora obaviti osobno već je dovoljno da usmeno netko biračkom odboru kaže nečije ime i prezime. JMBG nije potreban! Na taj način birački spiskovi mogu se napumpati do neslućenih razmjera što kasnije ostavlja veliki prostor za manipulaciju.

Isto tako iz teksta možete vidjeti kako su se spiskovi birača vodili do ovih izbora, tj. da su za spiskove bile zadužene stranke (čitaj HDZ). U tom svjetlu ni ne čudi da je HDZ do sada premoćno dobivao izbore u tzv. dijaspori.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 26.09.2007. u 09:28 sati.