Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/transmetropolitan

Marketing

...koji vjeruju u reinkarnaciju samo odgadaju vlastiti zivot

Ja sam jednom imao djetinjstvo.
Stari logor na stablu. Neuporabljivi roštilj, puhaljke i dva psica. Crni i smedi. Našli smo ih napuštene pored kontejnera. Crni nije imao jedno oko. Krali smo mlijeko iz kuca da bi ih nahranili. Oni su trebali biti cuvari. Zacudo, ne mogu se sjetiti kako smo ih zvali.
Nogomet na školi subotom. Istina, rijetko sam igrao. Bio sam ili zamjena ili u najboljem slucaju vratar. Ulica protiv ulice. Zapoceto na nogometu u mirnodopskim uvjetima nastavilo bi se igranjem skrivaca. U ratnoj situaciji vodili bi se bespoštedni ratovi puhaljkama. Mnoga je majka zakukala vidjevši svoga junaka na kraju dana cijelog u modricama. Izgadanog palminim bobicama. To je slicica iz vremena prije 6, 7, 8 godina kad je sve bilo lijepo. KAd bih vam na pitanje sto zelim biti u zivotu odgovorio Kiborg. Sad nista ne bih volio manje od toga. A postajem jedan od njih. 00:00 h
19 mi je godina. Upravo sada. Zapravo nije nego za 6 h i 5 min.
Pravo vrijeme za sumiranje vlastitih neuspjeha. Sutra navecer vec necu sjediti za ovim racunalom. Necu biti u ovoj kuci. Nista vise nece biti isto. I opet, nakon sto sam si 100milijuna puta rekao da necu napisati sladunjavi placipickasti post o odlasku napravio sam to.
Svima, a posebno Amalki zelio bih reci da mi je zao. Bio sam nitkov i to je istina. Sebican, bahat, ogavan. A postojali su ljudi koji bi me od toga lijecili. Mislim da sam veceras u 19:37 izgubio i posljednjeg. Ja sad idem. NEmam pojma hoce li ovo biti zadnji post.
Samo sam vam ovo htio reci. Vidio sam Leonarda Dicaprija mnogo puta kako umire,ali sam samo jednom zbog njega zaplakao. Ne u Titanicu, ne u dnevniku kosarkasa, ne u Romeu i Juliji, nego u Departedu. A departed mi se cak niti ne svida. Ja sam fan paklenih poslova genijalnog azijskog akcica.
I samo nesto jos prije nego se odjavim. Pokusajte postupke drugih pogledati pod vise svjetlosnih filtara. Shvatit cete kako nije sve crno bijelo. Pohabana i pretenciozna izjava, znam, ali morao sam reci, jer sam to zelio vise nego postati kiborgom. Sada reklame i odjava.

Post je objavljen 26.09.2007. u 00:21 sati.