Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Virus neznanja zahvatio zagrebačko gradsko poglavarstvo


Foto: FaH

Virus neznanja zahvatio je ljude u vrhu gradskog poglavarstva. Ljudi koji su do nedavno izjavljivali da je sve u njihovim rukama i da točno znaju što se dešava preko noći postali su neznalice.

Tako je prvozaraženi Milan Bandić od čovjeka od akcije i sveobuhvatnog znanja kao što je bio onaj oglas istine jer je on znao što je istina, probijanja Galjufove jer on zna što će riješiti prometne probleme i kako se ulica treba graditi, uređenja donjogradskih blokova jer on zna da su to sve štakornjaci i da ih treba srušiti, izdavanja naloga da se asfaltira ova ili ona ulica, požurivanja građevinskih radova jer on zna da to može brže postao čovjek koji se odjednom ne razumije u problematiku kada je došlo do urušavanja Kupske ulice i okolnih zgrada. Bandić odjednom nema pojma kako se to moglo dogoditi. Kaže nisam stručnjak. Kako to? Pa do sad je sve znao, pa čak i pitanja statike jer je bez problema izdavao instrukcije kako će se Galjufova probiti. Svima je davao instrukcije kako valja raditi i kako da poboljšaju svoj rad, bilo da se radilo o čistačicama ili inženjerima.

Zatim je tu i drugozaraženi Zvonimir Šostar, pročelnik gradskog ureda za zdravstvo. Bandić ga drži na tom mjestu jer kaže da odlično obavlja svoj posao. Ako zaboravimo onaj slučaj striptizeta koja mu pleše u krilu (čovjek se „nije snašao“, što će te…) teško mu se može zaboraviti slučaj zatrovane vode u pojedinim zagrebačkim blokovima. Godinu dana znalo se za te slučajeve i Šostar je uredno dobivao nalaze o vodi koja je zatrovana mineralnim uljima, no on je šutio i ignorirao upozorenja. Novinari su provalili slučaj i odjednom Šostar ne zna što bi rekao. Šutnja je trajala nekoliko dana da bi se onda konačno i oglasio. Bilo je to spektakularno… Šostar izjavljuje da nije imao pojma, da ga nitko nije izvijestio, da mu netko podmeće te da na kraju on pokreće svoju istragu da vidi tko mu to podmeće!

Mirno spavajte zagrepčani, jer Šostar će sve učiniti kako bi otkrio tko mu to podmeće. Voda? Ne budite dosadni, već će se to riješiti nekako… ne znaju još kako , ali kažu vrlo brzo. Kako li samo znaju da će biti vrlo brzo ako ne znaju kako?

Post je objavljen 25.09.2007. u 09:25 sati.