Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bekanismi

Marketing

DANAŠNJE BAJKE DUGO NE "TRAJAŠE…!"

Voćka

BEJAŠE JEDNOM JEDAN PENZIONER.

I IMAŠE TRI SINA. I ONDA UMRE. OD TA TRI SINA, JEDAN BEJAŠE DOBAR, JEDAN BEJAŠE LOŠ, A JEDAN ZAO. OVAJ STO BEJAŠE ZAO, ZAISTA BEJAŠE STRAŠNO ZAO, I NJEMU NIMALO NE BEJAŠE ŽAO. OVAJ LOŠ BEJAŠE SAMO LOŠ. A OVAJ DOBAR, BAŠ BEJAŠE DOBAR, ALI GROBAR, SIROMA’.

KAD MU ZAKUCAŠE SAMRTNI SAT, POZVA ON K SEBI OSTALU BRAĆU I KAZA IM KAKO NEMA NIŠTA DRUGO DA IM OSTAVI, SEM JEDNOG VOĆNJAKA, PA NEKA GA SAMI PODELE MEDJU SOBOM.

NA JEDNOJ VOĆKI, RADJAŠE, SVAKE GODINE, VOĆE ZDRAVLJA, ALI KOJA JE TO VOĆKA I NA KOM MESTU U VOĆNJAKU SE ONA NALAZIŠE, TO PREĆUTA DA IM KAŽE, NI ZA ŽIVU GLAVU TO ONI OD NJEGA NE DOZNAHU, JER ON, NAPRASNO, PREMINU!

I TAKO LOŠ I ZAO BRAT, KOJI BEJAHU SVE SAMO NE DOBRI, NASLEDIŠE TAJ VOĆNJAK. ALI, VRLO BRZO SE POSVADJAŠE OKO SVOJE NOVE, BRATSKE IMOVINE, VOĆNJAKA, JER NE UMEHU SVOJE NASLEDSTVO PODELITI IZMEDJU SEBE, PA GA TAKO NIKAD, NE IZDELIŠE! I POŠTO SE GODINAMA OKO TOGA ONI PREGANJAHU, OBOJICU BRAĆE IZNENADI STAROST I, ONI POMRU!

U TOM SE POJAVI ONAJ NJIHOV DOBRI BRAT KOJI SE SAMO PRETVARAŠE DA JE UMRO, A BOGA MU I DA JE DOBAR, I ODMAH PREUZE CELO IMANJE POD SVOJE, PA DOVEDE I JEDNU ŽENU KOJA GA DOBRO GLEDAŠE, PA SE UBRZO I VENČAŠE I SILNO SE OBOGATIŠE, PA TRI SINA IZRODIŠE I TAKO ZAJEDNO, SREĆNO PROŽIVEŠE U ZDRAVLJU I VESELJU DO KRAJA SVOG PRIRODNOG I BERIĆETNOG ŽIVOTA!

A ONDA UBRZO I ONI OSTARIŠE I UMREŠE, A SINOVI IM ZA NJIMA U ŽIVOTU OSTAŠE, O STRAŠNO LI TO BEJAŠE!

SREĆOM, DANAŠNJE BAJKE DUGO NE "TRAJAŠE…!"

Post je objavljen 25.09.2007. u 08:29 sati.