Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rugbymakarska

Marketing

Derbi Nadi

Zbog nedolaska Mladosti u Makarsku u 1. kolu premijernu utakmicu ove sezone Makarski ragbijaši imali su u 2. kolu u Splitu protiv Nade koja već iza sebe ima visoku pobjedu s gostovanja u Ljubljani, te pobijede protiv Čelika ( Zenica ) i Pobednika ( Beograd ) s turnira kojemu je bila domaćin.

Makarska je predvođena pojačanjem s Novog Zealanda, Deanom Devčićem, nekadašnjim U-19 reprezentativcem All Blacks-a, na poziciji otvarača, od samog početka napadačkom igrom pokazala da želi ostvariti prvu pobjedu u Splitu nakon 2002. godine. Ta igra rezultirala je vodstvom 10 – 7 na poluvremenu utakmice.

U drugom dijelu vodila se lavovska borba sve do same završnice kad domaćin iskorištava pad koncentracije Makarana, koji gube nekoliko ključnih lopti u prilici za postizanje zgoditka, te preokreće rezultat u svoju korist 19 – 16. Nažalost, uigranost se pokazala ključnim čimbenikom za pobjedu u ovom derbiju.

Ipak, trener Lovreta zadovoljan je prikazanom igrom i činjenicom da su minimalnim porazom i osvajanjem bonus boda, ostali u utrci za dugoočekivanim naslovom prvaka.

Sljedeće kolo na rasporedu je 29. 09 kada u Makarsku dolazi momčad Olimpije.

Makarska rivijera : Kurilj, Primorac, Osmanović, Antunović, Šimić, Mračević, Babić, Lovreta, Kovačić, Devčić ( 16 ), Župan, Pregun, Dedić, Mucić, G. Srzić, Letica, Radić, Mrkoci, Puharić, Turić, M. Srzić.


Post je objavljen 24.09.2007. u 10:16 sati.